Pica su žirneliais ir kiti eksperimentai su maistu | kl.lt

PICA SU ŽIRNELIAIS IR KITI EKSPERIMENTAI SU MAISTU

  • 0

Jeigu yra manančiųjų, kad gaminti maistą yra nuobodu, jie turbūt niekada nėra gaminę būryje draugų. Gardžiausios picos, kvapniausi pyragai gali būti pagaminami lengvai, jeigu tik yra tinkama kompanija, kuri nestokoja fantazijos ir gerų emocijų. Būtent tai yra ingredientai, kurie net paprasčiausią maistą gali paversti ypatingu.

Maltos ordino pagalbos tarnybos (MOPT) globojami Kretingos technologijos ir verslo mokyklos auklėtiniai trečiadienio popietę kartu su viešniomis iš Kauno dalijosi maisto gaminimo paslaptimis, bendravo prie puodelio arbatos.

„Jaunimas čia nedrąsus, bet tikrai labai džiaugiasi, kai kas nors juos aplanko“, – drąsindama jaunuolius ateiti į bendrą svetainę pasakojo Kretingos technologijos ir verslo mokyklos auklėtoja Aida Ramanauskienė. „Paprastai pradžioje jie ateina vos keli, bet vėliau pamato, kad čia visai įdomu, ir susirenka daugiau“, – dar pridūrė mokytoja ir netrukus patalpa buvo pilna jaunų žmonių, kurie buvo nusiteikę ne tik paeksperimentuoti virtuvėje, bet ir pabendrauti.

Maltiečių ir „Kauno Grūdų“ draugystė šįkart sukvietė smalsiausius jaunuolius į maisto ruošimo pamoką Kretingoje. Tiesa, kadangi studijuojančių virėjo specialybę ten netrūko, buvo galima ir šiek tiek paeksperimentuoti bei sukurti naujovišką picą su žirneliais. Viešnios iš Kauno kartu su mokyklos auklėtiniais mokėsi, kaip nesugaištant daug laiko ir nevartant įmantriausių receptų knygų paruošti įvairius patiekalus.

„Jaunimas šiais laikais skuba ir mėgsta viską gauti čia ir dabar. Todėl natūralu, kad sudėtingų receptų jiems nereikia. O jei labai norės – tokių ras internete. Mūsų tikslas buvo parodyti jaunuoliams, kad maisto gaminimas gali būti smagus užsiėmimas, kuriam reikia daug fantazijos ir nebūtinai daug laiko“, – sakė AB „Kauno Grūdai“ ryšių su visuomene specialistė Reda Radykė.

Paaugliams svarbu, kad maistas būtų ne tik greitai paruošiamas, bet ir suteiktų energijos. Todėl kretingiškiams padovanojo ir greitai paruošiamų košių „Activus“, kurios ne tik paruošiamos vos užpylus karštu vandeniu, bet ir padeda energiją išlaikyti net keturias valandas. O paaugliams, kurie visą dieną gyvena intensyviai, tai labai svarbu. Ne ką mažiau jaunimas džiaugėsi ir greitai paruošiamomis azijietiškų skonių „Sun Yan“ makaronų sriubomis, kurios puikiai pravers vėsiais rudens ir žiemos vakarais.

GALERIJA

  • Bandymas: pica su žirneliais – tai Ryčio idėja.
  • Išmonė: svarbiausias akcentas – spalvoto pyrago dekoravimas.
  • Spalvotas: pyragas iš miltinio mišinio – vakaro atradimas.
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS