V. Matijošaitis: S. Dariaus ir S. Girėno stadionas bus geriausias Lietuvoje | kl.lt

V. MATIJOŠAITIS: S. DARIAUS IR S. GIRĖNO STADIONAS BUS GERIAUSIAS LIETUVOJE

Kauno savivaldybė ruošiasi S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos darbams: pradedama ieškoti rangovo, šiemet tikimasi pradėti ir rekonstrukciją.

„Turėti padorų stadioną yra ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos garbės reikalas. Šiandien turime statybos leidimą, parengtą techninį projektą ir pradedame viešųjų pirkimų konkursą. Po rekonstrukcijos tai bus visiškai naujas stadionas: tai bus geriausias Lietuvoje, aukščiausios, ketvirtosios, kategorijos stadionas“, – penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak jo, po rekonstrukcijos stadionas bus tinkamas didžiausiems pasaulio sporto renginiams bei koncertams, į kuriuos galės tilpti 30 tūkstančių žiūrovų. Atgimusiame S. Dariaus ir S. Girėno stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst. Absoliučiai visos tribūnos bus uždengtos stogu. Išskirtinis projektuotojų sprendimas – medinė fasadinė stadiono dalis, paslėpsianti betonines tribūnų konstrukcijas ir padėsianti stadionui įsilieti į Žaliakalnio kraštovaizdį.

„Didžiausi pokyčiai, kurie nusimato rekonstrukcijoje, – šildoma natūrali danga, šiuolaikinis apšvietimas, atitinkantis visus reikalavimus, stogas virš visų tribūnų, parkavimo aikštelė“, – kalbėjo savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Pasak jo, griovimo darbus tikimasi pradėti jau kitų metų pradžioje, o rekonstrukciją baigti 2019 metų pradžioje arba viduryje.

„Šįmet didžiųjų pinigų nereikės. Pradėsime nuo griovimų darbų. Finansinę naštą tikimės pasidalinti su valstybe. Kitą savaitę skelbsime konkursą statybininkams, iš kurių paprašysime gerų kainų ir kokybės. Dalyvauti konkurse kviesime ne tik Lietuvos, bet ir užsienio kompanijas“, – teigė G. Petrauskas.

Planuojama, kad stadiono rekonstrukcija kainuos 25 mln. eurų. 5 mln. eurų gauti iš Europos Sąjungos fondų, o likusią sumą savivaldybė tikisi su Vyriausybe pasidalinti pusiau: po 10 mln. eurų.

Projektui paramos tikėtasi sulaukti iš Vyriausybės, tačiau laikantis principo iš Valstybės investicijų programos nefinansuoti naujai pradedamų projektų, jam šiemet pinigų neskirta. Nepaisant to, savivaldybė žada rekonstrukciją pradėti savarankiškai, o finansavimo jam tikisi kitais metais.


Pasak Kūno kultūros ir sporto departamento, besirūpinančio Vyriausybės investicijų projektais, direktoriaus Edžio Urbanavičiaus, kol kas nėra aišku, ar projektas kitais metais galėtų tikėtis paramos.

Didžiausi pokyčiai, kurie nusimato rekonstrukcijoje, – šildoma natūrali danga, šiuolaikinis apšvietimas, atitinkantis visus reikalavimus, stogas virš visų tribūnų, parkavimo aikštelė. 

„Iki rudens pirminiai investicijų programos projektai yra šių metų lygmenyje – laikomasi drausmės, kad kitais metais turėtų būti finansuojama ir baigiama kuo daugiau šiuo metu vystomų projektų“, – sakė jis.

Be to, pagal esamus planus, pasak jo, kitais metais 3 mln. eurų gali mažėti Vyriausybės investicinių projektų biudžetas.

Prieš 92 metus statytame stadione po rekonstrukcijos vietų skaičius padidės nuo 9,5 tūkst. iki 15 tūkst., o koncertų metu galės tilpti apie 30 tūkst. žmonių.

Šio projekto finansavimas Kaunui buvo paskirtas 2016 metais, tačiau tuomet nespėjus laiku baigti viešųjų pirkimų procedūrų, jį norėta perkelti į šiuos metus. Tačiau, pasikeitus Vyriausybės sudėčiai ir peržiūrėjus lėšų skyrimo tvarką, finansavimas nebeskirtas.

S.Dariaus ir S.Girėno stadionas pastatytas 1936 metais, 1969–1979 metais jis rekonstruotas.

Artimiausius du mėnesius visi, norintys pamatyti, kaip S.Dariaus ir S.Girėno stadionas atrodys po rekonstrukcijos, prekybos centro „Akropolis“ pirmajame aukšte galės apžiūrėti kelias dešimtis kartų sumažintą stadiono kopiją, sukurtą naudojant 3D technologiją.

GALERIJA

  • V. Matijošaitis: S. Dariaus ir S. Girėno stadionas bus geriausias Lietuvoje
  • V. Matijošaitis: S. Dariaus ir S. Girėno stadionas bus geriausias Lietuvoje
  • V. Matijošaitis: S. Dariaus ir S. Girėno stadionas bus geriausias Lietuvoje
  • V. Matijošaitis: S. Dariaus ir S. Girėno stadionas bus geriausias Lietuvoje
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (92)

Alitos akcininkai

Kaune m Neries upes Saloje statysime Vilijampoles Bokso Arena kurioje vyks pasaulio profesionalu ir megeju bokso, karate, aikido turnyrai Alitos taurei laimeti, veiks bufetas...

...

Va kam krabui stadionas reikalingas - protestuojantiems kauniečiams uždaryt.

>kaunieti

ar ne be reikalo maigote mygtukus, vargani konservai? supraskit gi - jus kaune sansu jau nebeturite. TIESIOG. NEBETURITE.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS