Aplinkosaugininkus papirkti bandžiusiam vyrui – tūkstantinė bauda | kl.lt

APLINKOSAUGININKUS PAPIRKTI BANDŽIUSIAM VYRUI – TŪKSTANTINĖ BAUDA

  • 4

Aplinkosaugininkus papirkti bandžiusiam vyrui skirta 7 tūkst. eurų bauda, šis ją skundžia, penktadienį pranešė Kauno apylinkės teismas.

Šio teismo Kauno rūmai mėnesio pradžioje išnagrinėjo Kauno apygardos prokuratūros prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir kaltinamąjį E. R. pripažino kaltu dėl bandymo papirkti Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnus.

Bylos duomenimis, kaunietis, siekdamas išvengti atsakomybės dėl administracinių nusižengimų padarius žalą aplinkai, siūlė ir bandė tartis dėl kyšio perdavimo.

Nors AAD pareigūnai vyrą perspėjo dėl galimos teisinės atsakomybės už bandymą papirkti pareigūnus, tačiau kaunietis šių perspėjimų nepaisė ir vėliau jiems perdavė 300 eurų kyšį.

Rugpjūčio 2 dieną Kauno teismas jį pripažino kaltu dėl papirkimo ir skyrė 10,5 tūkst. eurų baudą. Kadangi byla baigta teismo baudžiamuoju įsakymu, ji buvo sumažinta vienu trečdaliu ir paskirta galutinė 7 tūkst. eurų bauda.

Vis dėlto kaltinamasis pasinaudojo teise tokį sprendimą apskųsti. Artimiausias teisiamasis posėdis byloje suplanuotas rugpjūčio 28 dieną Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose.

Teismas primena, jog išnagrinėjęs bylą teismo posėdyje, nėra saistomas teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme. Išnagrinėjęs bylą ir pripažinęs kaltinamąjį kaltu, teismas gali paskirti kitos rūšies ar dydžio bausmę, negu paskirta teismo baudžiamuoju įsakymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tai

visur parazitai juk kapitalizmas ir nebetkoks o satanystinis pz=0

nu

is tiesu tai butu gerai, kad jeigu tas pats skundikas paskambines i Aplinkos Apsauga, noredamas iskusti pazeidejus ir po kokio desimto skundimo, nepasitvirtinus faktams butu pats nubaustas 10000 euru bauda. Nes dabar atvaro prie ezero, nera vietos, visus iskeikia ir ziurek po kokiu 3-ju valandu atvyksta arba atplaukia pareigunai, pusvalandi kazko iesko, trugdo poilsiauti, zvejoti,... ir po to palinkeja gero poilsio isvyksta.

Įdomu \\\\\.../////

kiek babkių davė "GRIGEO" valdovas,nes mirtina tyla ir toliau šika Kurš'marias?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS