Draudžiamais būdais žvejoję ir pareigūnams pasipriešinę žvejai sulauks baudų | kl.lt

DRAUDŽIAMAIS BŪDAIS ŽVEJOJĘ IR PAREIGŪNAMS PASIPRIEŠINĘ ŽVEJAI SULAUKS BAUDŲ

  • 4

Kauno aplinkosaugininkai sulaikė du žvejus, kurie žuvis gaudė neleistinais būdais ir pasipriešino pareigūnų reikalavimams, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Aplinkos apsaugos departamento Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami akciją „Lydeka 2022“, Nevėžio upėje Kauno rajone ties Bernatonių kaimu sulaikė du asmenis, žvejojusius draudžiamu užkabinamuoju būdu.

„Vykdydami reidą Nevėžyje pastebėjome du asmenis. Patikrinus nustatyta, kad asmenys žvejoja draudžiamu užkabinamuoju būdu. Tai toks būdas, kai žuvis gaudoma už bet kurios kūno dalies“, – sakė Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyr. specialistas Marijus Tomkus.

Sulaikomi asmenys pasipriešino aplinkosaugos pareigūnams, todėl bus patraukti administracinėn atsakomybėn ne tik už žvejybos taisyklių pažeidimus, bet ir už teisėtų pareigūnų reikalavimų nevykdymą.

„Iš pažeidėjų paimti sugadinti neteisėtos žvejybos įrankiai. Asmenims bus surašyti protokolai už neteisėtą žvejybą ir už pasipriešinimą valstybinės aplinkos apsaugos pareigūnams“, – sakė M. Tomkus.

Už neteisėtą žvejybą kiekvienam asmeniui gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų. Už pasipriešinimą pareigūnams – bauda nuo 80 iki 780 eurų. Abu asmenys už žvejybos taisyklių pažeidimus bus baudžiami antrą kartą per metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Musulmonas

Tokiems barbarams isegti i kupra po trisaki ir pavaikyti su bizunu po pieva!

Pūgžlys \\\\\..../////

Na jei mano Pūgžlienei gimdą išdraskė kai be juoko,negerai.___Tokiai "žvejįbai" aš irgi nepritariu,be jumoro.

Pūgžlys \\\\\..../////

O kai draudžiamais būdais valdžiagyviai milijardus tratina,tai leidžiama?___Kas juos nubaus.___Ačiū,kad rūpinatės,mano pūgžliuko gyvybe.___Atsilieps su padėka ir kilbukai.___Jūsų garbei garsiai padainuosim,visos marios siūbuos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS