Egzekucija Karkazuose: sužalotas mažametis pasiekė namus, esančius už kilometro, dusdamas | kl.lt

EGZEKUCIJA KARKAZUOSE: SUŽALOTAS MAŽAMETIS PASIEKĖ NAMUS, ESANČIUS UŽ KILOMETRO, DUSDAMAS

  • 39

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti šiek tiek daugiau egzekucijos, kaip jau pranešta, surengtos sekmadienio pavakarę pakaunėje – apleistame Garliavos apylinkių seniūnijos Karkazų kaimo statinyje mažamečiui, aplinkybių. Nors informacija apie šį sukrečiantį įvykį dėl jo dalyvių amžiaus ir teikiama labai šykščiai.

Kaip jau pranešta, dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už fizinio skausmo mažamečiui sukėlimą arba nukentėjusiojo kankinimą, kas yra priskiriama nesunkiems nusikaltimams, nes griežčiausia už tai numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Paaiškėjo, kad nukentėjusysis – trylikametis, t.y. teisiškai dar priskiriamas mažamečiams. Ir portalo kauno.diena.lt duomenimis, jis – ne vietinis. Į savo namus, esančius maždaug už kilometro, jis tą pavakarę vos parėjo. Kadangi mažametis skundėsi, kad jam sunku kvėpuoti, namiškiai iškvietė jam greitąją medicinos pagalbą. O šiai pristačius nukentėjusįjį į gydymo įstaigą, ten jis buvo paguldytas stebėjimui.

Pirminiais duomenimis, nukentėjusįjį tyrusių specialistų išvados ikiteisminį tyrimą pradėję teisėsaugininkai dar neturi. Tačiau yra pasirengę, paaiškėjus apie nustatytus lūžius ar vidaus organų sužalojimą, perkvalifikuoti pradėtą tyrimą į sunkesnį nusikaltimą. Nors ir, panašu, kad didžiajai daugumai įtariamųjų dalyvavus mažamečiui surengtoje egzekucijoje jokia baudžiamoji atsakomybė negresia, nes tik vienas iš jų yra šešiolikmetis, o kiti – trylikos-keturiolikos metų. Tuo tarpu mūsų Baudžiamasis kodeksas paprastai numato nepilnamečiams baudžiamąją atsakomybę tik nuo šešiolikos metų. Turint tik keturiolika, yra numatyta baudžiamoji atsakomybė tik už vienuolika nusikaltimų, tarp kurių – nužudymas, sunkus sveikatos sutrikdymas, išžaginimas, seksualinis prievartavimas, vagystė, turto prievartavimas ar jo sunaikinimas visuotinai pavojingu būdu, ginklų, šaudmenų, sprogmenų ar narkotikų vagystės bei transporto priemonių, kelių ar juose esančių įrenginių sugadinimas.

Asociatyvi Shutterstock, A. Ufarto/BNS nuotr.

Kaip jau pranešta, nustatyti visi keturi egzekucijoje dalyvavę nepilnamečiai. Vienas iš jų – vietinis iš Karkazų kaimo. Tačiau, panašu, kad ir kitus įtariamuosius nukentėjusysis pažinojo iš matymo. Kadangi jie – panašaus amžiaus, tai gali būti buvę ar esami jo bendramoksliai.

Dėl ko buvo surengta ši egzekucija, kodėl jai pasirinktas minėtas apleistas statinys ir, kokiu būdu ten nukentėjusysis susitiko su smurtautojais, galbūt buvo čia atsiviliotas apgaule, dar aiškinamasi.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, išvydusi, kaip atrodo į namus vos parėjęs jos sūnus, mažamečio motina dar bandė pati aiškintis su vieno iš jo skriaudikų tėvais. Tačiau nieko nepešė, nes šie, pirminiais duomenimis, buvo linkę ginti ar net pateisinti savo sūnaus ir jo draugų elgesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Reiškia tėvams administracinė atsakomybė? Ogi nieko, nulis, toks vaikelis jau nebeturėtų ateityje galimybės įsidarbinti į jokias valdiškas įstaigas, tada gal pagalvotų apie ateity

as

Vat prie ko priveda pienburniu nebaudziamumas. Baudziami tik tevai, kurie net patys negali parazitu nubaust. Ot tai grazus istatymai - na negali liepti vaikui siuksles isnest jei jis nenori...:). O toliau kas? Juk jau ir dabar akivaizdu, kad daugiausia vagysciu padaro nepilnameciai suorganizuoti vyresniuju. Nieks nebaudzia, tai ko nevogti?

Onė

Tėvai turi gerai pagalvoti,iš kur tokie sadistai vaikai,nes ateityje bus patys lazdomis sudaužyti. Tokie tėvai ir vaikai turėtų atsiklaupę maldauti atleidimo.net nežiūrint kas kaltas,tai be galo žiauru,dar neužaugę nesubrendę o metodai gestapo.bausmė turi būti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS