Mįslingą pareigūnės veiklą narplios slaptai | kl.lt

MĮSLINGĄ PAREIGŪNĖS VEIKLĄ NARPLIOS SLAPTAI

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Teismui perduota byla, kurioje Panemunės policijos komisariato kriminalinės policijos tyrėja Dalia Jasevičiūtė kaltinama tarnybos paslapties atskleidimu. Ne kartą teistas jos sutuoktinis šioje byloje nefigūruoja.

Teismui perduota byla, kurioje Panemunės policijos komisariato kriminalinės policijos tyrėja Dalia Jasevičiūtė kaltinama tarnybos paslapties atskleidimu. Ne kartą teistas jos sutuoktinis šioje byloje nefigūruoja.

Įkliūva nedaugelis

Ikiteisminį tyrimą atliko Policijos departamento Imuniteto valdyba. Jam vadovavusio Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro Antano Stepučinsko teigimu, teismo prašoma, kad byla būtų nagrinėjama neviešame posėdyje.

To reikalauja galimai šios pareigūnės padaryto nusikaltimo pobūdis – tarnybinės paslapties, kuri negali būti viešai pagarsinta, atskleidimas.

Susaistytas su šia subtilia situacija ir pats prokuroras, tegalėjęs pasakyti, kad bylos atsiradimą lėmė atsitiktinumas. "Gal ir kiti pareigūnai kažkam pasako ar parodo per daug, bet apie tai nesužinoma. Tokių bylų kaip D.Jasevičiūtės yra nedaug", – pastebėjo prokuroras.

Iškalbingas radinys

Su šia byla susijusi informacija pateikta labai atsargiai – atliekant vieną ikiteisminį tyrimą ne Kaune, per kratą rastas materialus daiktas, kurio turinys ir buvo tarnybos paslaptis.

Pasiteiravus, ar tai ne kompiuterinė laikmena, prokuroras atsakė, kad nekomentuos. Vis dėlto patikslino, kad šią informaciją D.Jasevičiūtė galėjo gauti tik dirbdama Kriminalinės policijos tyrėja. Ji yra kaltinama atskleidusi informaciją asmeniui, kuriam, pagal Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymą, nebūtina to žinoti.

Bandant pasitikslinti, ar tas asmuo – D.Jasevičiūtės draugas, o gal – artimos aplinkos žmogus, A.Stepučinskas tepasakė: "Šioje vietoje turėčiau sustoti." Vėliau patikslino, kad tas asmuo taip pat turi specifinį statusą.

Bandant pasitikslinti informacijos, kuri galėjo būti atskleista pagarsinus tarnybinę paslaptį, pobūdį, prokuroras nebuvo šnekesnis: "Tai informacija apie asmenų tarpusavio ryšius, susijusi su policijos veikla, kuri nėra vieša. Galima teigti, kad tai tarnybinė informacija apie buvusius įvykius, kurie taip pat nėra vieši."

Skydu tapo vaikas?

"Kauno dienos" duomenimis, įtariamoji savo kaltės nepripažįsta.

Ji buvo apskundusi esą per ilgai trunkantį ikiteisminį tyrimą iš pradžių Vilniaus apylinkės teismui, o šiam skundą atmetus, ir Vilniaus apygardos. Abu teismai konstatavo, kad tyrimas užsitęsė dėl objektyvių priežasčių.

Anot jį kontroliavusio prokuroro, reikėjo patikrinti tam tikras bylas, ar jose taip pat nėra galimos D.Jasevičiūtės nusikalstamos veikos įkalčių.

"Keliose bylose rasta informacija buvo tyrimui naudinga", – neslėpė A.Stepučinskas.

Kaip jau rašyta, ši skandalinga situacija iškilo į viešumą D.Jasevičiūtei jau išėjus į motinystės atostogas, kuriose ji tebėra iki šiol.

Kolegos pašiurpę

2013-ųjų pavasarį ši kriminalinės policijos tyrėja pašiurpino savo kolegas ištekėdama už ne kartą dėl vagysčių ir plėšimo teisto asmens, kaip įtariama, prasimanančio šiais nusikaltimais pinigų narkotikams.

Yra pagrindo įtarti, kad D.Jasevičiūtė galėjo su juo susipažinti tirdama bylas.

Mykolo Romerio universitete teisės magistro laipsnį įgijusi D.Jasevičiūtė prieš tai dirbo Kriminalistinių tyrimų valdyboje. Taigi sutuoktiniui, kuris galimai neatsisakė ankstesnio gyvenimo būdo ir po vedybų, jos profesinės žinios – tikras lobis.

Anot A.Stepučinsko, jo teismui rengtoje byloje kaltinamosios tarnybos paslapties atskleidimu sutuoktinis nefigūruoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS