Šokas Laisvės alėjoje: dar dviem įtariamiesiems nepavyko ištrūkti į laisvę | kl.lt

ŠOKAS LAISVĖS ALĖJOJE: DAR DVIEM ĮTARIAMIESIEMS NEPAVYKO IŠTRŪKTI Į LAISVĘ

Kauno apygardos teismas pirmadienį paliko galioti suėmimus dviem įtariamiesiems išpuoliu Laisvės alėjoje.

Išnagrinėjusi skundus ir susipažinusi su teismui pateikta ikiteisminio tyrimo medžiaga, teisėjų kolegija padarė išvadą, kad abiem įtariamiesiems suėmimai buvo paskirti pagrįstai, todėl naikinti skundžiamų nutarčių, pakeisti įtariamiesiems suėmimus švelnesnėmis kardomosiomis priemonės nėra pagrindo.

„Teisėjų kolegija, įvertinusi skundų argumentus ir ikiteisminio tyrimo medžiagoje užfiksuotų duomenų visumą, konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas pagrįstai sprendė, jog egzistuoja suėmimo pagrindas, jog įtariamieji nesuimti gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo“, – rašoma teismo pranešime.

Teismo nutartys yra neskundžiamos.

Teismas tik pašalino apylinkės teismo nurodytą aplinkybę, kad įtariamieji gali trukdyti procesui.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų rugpjūčio 27 dienos nutartimis įtariamiesiems Lukas Ščerbinskui ir Juozui Minkevičiui buvo paskirtos kardomosios priemonės – suėmimai trims mėnesiams, nes įtariamieji gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo, ir trukdyti procesui.

Skundu įtariamojo L. Ščerbinsko gynėjas advokatas prašė panaikinti minėtą nutartį ir paskirti švelnesnes kardomąsias priemones. Nei gynėjas, nei įtariamasis posėdyje nedalyvavo. Skundu ir posėdžio metu įtariamojo J. Minkevičiaus gynėjas prašė taip pat panaikinti apylinkės teismo nutartį, paskiriant intensyvią priežiūrą ir užstatą.

Prokurorė skundus prašė atmesti.

Vis dėlto, teisėjų kolegija atkreipė dėmesį, kad suėmimai buvo nepagrįstai paskirti  pagrindu, kad įtariamieji gali trukdyti procesui, todėl šį punktą pašalino.

Pasak teismo, šiuo pagrindu suėmimas gali būti skiriamas tik tuo atveju, kai yra pagrįstas manymas, kad įtariamasis trukdys procesui ir tai turi būti pagrįsta duomenimis, rodančiais, kad jis pats ar per kitus asmenis gali bandyti paveikti nukentėjusiuosius, liudytojus, ekspertus, kitus įtariamuosius, kaltinamuosius, nuteistuosius, sunaikinti, paslėpti ar suklastoti daiktus bei dokumentus, turinčius reikšmės nusikalstamai veikai tirti ir nagrinėti teisme.

Skundus išnagrinėjusi teisėjų kolegija konstatavo, kad apylinkės teismo išvada, jog įtariamieji gali trukdyti procesui, nėra pakankamai argumentuota ir, įvertinus pateiktus teismui duomenis, laikytina nepagrįsta.

Tuo metu praeitą penktadienį vienam įtariamųjų išpuolio Kaune centre teismas suėmimą sutrumpino iki dviejų mėnesių.

Tado  Mučinsko gynėjo skundas buvo atmestas, tuo metu Karolio Kavaliausko gynėjo skundas tenkintas iš dalies – suėmimo trims mėnesiams terminas pakeistas nustatant dviejų mėnesių suėmimo terminą..

Praeitą trečiadienį tas pats teismas paliko galioti suėmimą įtariamajam Edgarui Rezajevui, bet buvo pakeistas suėmimo pagrindas.

Dviejų mėnesių suėmimas įtariamajam buvo paskirtas nuo rugpjūčio 30 iki spalio 30 dienos, Kauno apylinkės teismui konstatavus, kad įtariamasis gali bėgti ir trukdyti procesui.

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija trečiadienį iš dalies tenkino skundą, iš suėmimo skyrimo pagrindų išbraukusi trukdymą procesui, bet paliko galioti patį suėmimą.

Susipažinusi su teismui pateikta ikiteisminio tyrimo medžiaga, teisėjų kolegija padarė išvadą, kad įtariamajam suėmimas buvo paskirtas pagrįstai, todėl pakeisti jam taikomos kardomosios priemonės švelnesne nėra pagrindo.

Rugpjūčio pabaigoje Laisvės alėjoje, prie kavinės lauko terasos, aštuoni asmenys, kaip manoma, lazdomis, užpuolė ten sėdėjusius keturis vyrus ir vieną moterį.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Pliavga yra teigęs, jog įvykęs užpuolimas buvo nusikalstamų grupuočių santykių aiškinimasis, pašaliniai žmonės nenukentėjo.

Žiaurios muštynės Laisvės alėjoje: kaukėta gauja lazdomis talžė mafijos veikėjus

Justinos Lasauskaitės, skaitytojo, BNS nuotr.

Ikiteisminis tyrimas vyksta dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

KD žurnaliūgų tūpumas

"ŠOKAS Laisvės alėjoje: dar dviem įtariamiesiems NEPAVYKO IŠTRŪKTI į laisvę." O TAIP REIKĖJO, KAD PAVYKTŲ ?

Belekas

Ziurek kad taves asile neapmistu ir i parasa nesukystu

Maironis

Apmisti jos reikia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS