Tą patį butą 13-ai žmonių išnuomojęs sukčius priėjo liepto galą | kl.lt

TĄ PATĮ BUTĄ 13-AI ŽMONIŲ IŠNUOMOJĘS SUKČIUS PRIĖJO LIEPTO GALĄ

Kauno apylinkės teismas nepasigailėjo Ryčio Daunoravičiaus, kuris vieną ir tą patį butą išnuomojo trylikai nukentėjusiųjų. Per keletą mėnesių jis iš nuomininkų spėjo susirinkti daugiau nei 10 tūkst. litų.

Kauno apylinkės teismas nepasigailėjo Ryčio Daunoravičiaus, kuris vieną ir tą patį butą išnuomojo trylikai nukentėjusiųjų. Per keletą mėnesių jis iš nuomininkų spėjo susirinkti daugiau nei 10 tūkst. litų.

Slėpė tapatybę

Teismas pripažino R.Daunoravičių kaltu dėl sukčiavimo. Už tai jam 1 metams ir 4 mėnesiams apribota laisvė: nuo 22 val. iki 6 val. ryto sukčius privalės būti namuose. Jam taip pat jam teks 120 val. dirbti sveikatos priežiūros įstaigose ar kitose organizacijose, besirūpinančiose žmonėmis, kuriems reikalinga parama.

Iš buto nuomos tikėjęsis pralobti sukčius dar turės grąžinti pinigus nuomininkams. Teismo sprendimu patenkinti visų trylikos nukentėjusiųjų ieškiniai. Sumos svyruoja nuo 500 iki 1050 litų, o bendra civilinių ieškinių suma siekia 10 150 litų.

Per 20 dienų R.Daunoravičius dar gali apskųsti šį teismo sprendimą, tačiau savo pozicijos nuteistasis vakar neatskleidė. Prieš teismo nuosprendį "Kauno žurnalistams" aiškinęs, kad jis visai ne R.Daunoravičius ir slapstęsis už Kauno apylinkės teismo kolonų, vėliau jis atsiliepė teismo posėdžių sekretorei pakvietus R.Daunoravičiaus pavarde.

Likimo draugai

Į nuosprendžio paskelbimą atvyko vos du iš trylikos nukentėjusiųjų. "Mes susipažinome R.Daunoravičiaus nuomojamame bute", – šyptelėjo vienas vyrų. Visiems nukentėjusiesiems R.Daunoravičius taikė panašų sukčiavimo modelį. Skyrėsi tik smulkios detalės.

Štai vienas iš nukentėjusiųjų jau viena koja gyveno R.Daunoravičiaus išnuomotame bute, kai į duris pasibeldė kitas nuomininkas ir pareiškė savo pretenzijas. Nuomininkai greitai išsiaiškino, kad R.Daunoravičius tą patį butą išnuomojo jiems abiem.

Net ir po nuosprendžio paskelbimo nukentėjusieji nesiliovė stebėtis paties sukčiaus pozicija. Su visais nuomininkais jis pasirašė sutartis, neslėpė savo tapatybės, kaip tai įprasta patyrusiems sukčiautojams. Sutartis R.Daunoravičius pasirašė savo pavarde, palikdavo tikrus asmens tapatybę įrodančius duomenis.

Patys prispaudė

"Kauno diena" pasakojo dviejų moterų istoriją, kurios prie R.Daunoravičiaus buto susitiko, nes negalėjo į jį patekti. Sukčius pakišo raktus, kurių vienas netiko išnuomoto buto durų spynai. "Kai pasirašinėjome sutartį, R.Daunoravičius parodė savo pasą, surašė iš jo visus reikiamus duomenis", – "Kauno dienai" sakė apgautos moterys.

Galiausiai šias moteris susirado vyras, kuris taip pat išsinuomojo R.Daunoravičiaus butą. Supratęs, kad yra apgautas, vyras ėmė skambinti tiems, kurie skelbėsi, kad nori išsinuomoti butą ir taip surado liūdno likimo drauges. Siekdamas tik atsiimti sukčiui sumokėtus pinigus, vyras įviliojo R.Daunoravičių į spąstus ir galiausiai pridavė policijai.

Taip netrukus policija sulipdė sukčiavimo bylą, kurioje į vieną tyrimą buvo sujungti trylikos likimo draugų pareiškimai dėl sukčiavimo.

GALERIJA

  • Tą patį butą 13-ai žmonių išnuomojęs sukčius priėjo liepto galą
Justino Lekavičiaus ir policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

mg

plana nebloga surezge, tik va matosi kad keliu varstu truksta jam, savo tapatybe tai atskleide, asilas!! tai kaip jis tikejosi issisukti, nu niekaip nesuprantu

EG

Dabar kad jam visi po gera banke per makaule uzmestu tai visai ir nebloga suma gautusi irgi.

H.H.

Uz seklidziu toki pakabinai laisves alejoje...ir Akropolis butu nukonkuruotas....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS