Tarp įsimintiniausių savaitės įvykių – A. Juozapavičiaus pr. 150 km/val. greičiu skriejęs lakstūnas | kl.lt

TARP ĮSIMINTINIAUSIŲ SAVAITĖS ĮVYKIŲ – A. JUOZAPAVIČIAUS PR. 150 KM/VAL. GREIČIU SKRIEJĘS LAKSTŪNAS

  • 6

Kauno pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje spalio 16-22 dienomis toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksuoti 577 greičio viršijimo atvejai.

„Kiekvieną savaitę, kiekvieną dieną dirbame tam, kad eismo įvykių, sužeistų ir žuvusių eismo dalyvių skaičius mažėtų. Deja, ne viskas priklauso vien nuo policijos pareigūnų. Raginame kiekvieną eismo dalyvį, įsibėgėjant tamsiajam metų sezonui, įsivertinti savo elgesį kelyje. Pėsčiajam – ar tamsiu paros metu dėvi šviesą atspindintį atšvaitą, ar važiuojamąją dalį kerta tam skirtoje vietoje. Vairuotojui – ar užtikrina visų vežamų asmenų saugumą, ar neviršija nustatyto leistino greičio.

Štai spalio 22 d. fiksuotas vairuotojas, kuris Kaune, judriame A. Juozapavičiaus pr., tamsiu paros metu, apie 21.30 val., važiavo ne nustatytu 50 km/val., o trigubai didesniu 147 km/val. greičiu“, – apie įsimintiniausius savaitės momentus pasakojo Kauno pareigūnai.

„Norisi atkreipti dėmesį, kad taip viršijant greitį pačiame mieste, vairuotojas ne tik kėlė pavojų sau, bet ir kitiems eismo dalyviams. Šio automobilio savininkui automatiniu būdu suformuotas ir jau išsiųstas protokolas su administraciniais nurodymais“, – teigė jie.

Deja, ne viskas priklauso vien nuo policijos pareigūnų.

Praėjusią savaitę užfiksuoti ne tik greičio viršijimo atvejai, bet ir neblaivių vairuotojų promilės. Spalio 16 d. apie 19.15 val. Kauno r., Gervėnupio k., pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „Opel Zafira“, kurį vairavo neblaivus vyras (gim. 1972 m.). Negana to, paaiškėjo, kad vairuotojas, nuo kurio sklido stiprus alkoholio kvapas, neturi teisės vairuoti transporto priemonę. Vyrui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,71 prom.

Savaitgalį pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Jų metu Kauno mieste ir rajone patikrinta apie 3,8 tūkst. transporto priemonių. Nustatyta dvylika neblaivių vairuotojų (jų girtumo laipsnis svyravo nuo 0,43 prom. iki 1,30 prom.).

Iš viso per praėjusią savaitę pareigūnai nustatė dvylika neblaivių vairuotojų (dar 22 nustatė kolegos iš kitų padalinių) ir devynis asmenis, kurie vairavo transporto priemonę neturėdami tam teisės.

Vykdytų priemonių metu pareigūnai taip pat nustatė aštuoniolika transporto priemonių vairuotojų, kurie chuliganiškai vairavo ir kėlė pavojų sau bei kitiems eismo dalyviams.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kaunas

juozapaviciaus pr kiekviena diena privalomas policijos ekipazas, kadangi jau nuo 20 gal net ir nuo 19 prasideda ,, lenktynes su mirtimi,, beje raudondvario pl taip pat laksto

Anzelmas

Pritariu, būtina padaryti bent keletą ,,gulinčių policininkų".

Aldona

Reikėtų visas pėsčiųjų perėjas Juozapavičiaus prospekte padaryti iškeltas- t.y. suformuoti greičio mažinimo kalnelius. Su pasiūlymu jau kreipiausi į atsakingus asmenis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS