„Traukis, balvone, b**t!“: pasisakė keiksmais svaidęsis pareigūnas | kl.lt

„TRAUKIS, BALVONE, B**T!“: PASISAKĖ KEIKSMAIS SVAIDĘSIS PAREIGŪNAS

  • 143

Socialiniuose tinkluose išplitus vaizdo įrašui, kaip policijos pareigūnas jo nepraleidusį vairuotoją per garsiakalbį išvadina balvonu ir dar rusiškai nusikeikus, sureagavo ir Kauno apskrities policija. Pareigūnams teks pasiaiškinti Imuniteto valdybai.

Vertins veiksmus

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovai portalui kauno.diena.lt nurodė, kad necenzūriniais žodžiais vairuotoją išplūdęs pareigūnas turės pasiaiškinti, o Imuniteto valdyba vertins tokius veiksmus.

„Traukis, balvone, b**t!“ – tokie žodžiai Raudondvario plente nuskambėjo per garsiakalbį iš pareigūnų lūpų. Kaip galima numanyti, jie buvo skirti gatvėje pareigūnams pasimaišiusio ir kelio reikiamu metu neatlaisvinusio automobilio vairuotojui. Tokį užfiksuotą pareigūnų elgesį vertins kolegos.

„Kauno apskr. VPK vadovybė akcentuoja, kad toks pareigūnų elgesys, t.y. tokia vartojama leksika – netoleruotina. Vakar vėlai vakare pasklidus vaizdo įrašui, kuriame pareigūnas vartoja necenzūrinę leksiką – jau šiandien ryte jo tiesioginiai vadovai įpareigoti tiek šiam pareigūnui, tiek ir kitiems kolegoms priminti pareigūnams galiojančias etikos normas. Šio pareigūno veiksmus vertins Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnai“, – pažymėjo policijos atstovai.

 

 

Be to, jie patikslino, kad ekipažas vyko į A kategorijos įvykį, kuomet buvo sužalota moteris, buvo įjungti tarnybinio automobilio švyturėliai.

Dėl tokios ištartos frazės gailisi ir jos autorius.

„Suprantu ir nesididžiuoju. Suprantu, kad dėvima uniforma ne tik pasididžiavimas, bet ir pareiga. Pareiga būti pavydžiu. Todėl nesididžiuoju vakar vartota leksika, atsiprašau ir prisiimu visą atsakomybę dėl savo elgesio“, – teigė keiksmų tiradą per garsiakalbį paleidęs Kauno apskr. VPK pareigūnas.

Audra internete

Primename, kad sekmadienio vakarą socialiniame tinkle ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame girdimi necenzūriniai žodžiai, galimai išsprūdę iš pareigūnų ekipažo per garsiakalbį, lekiant į įvykį su įjungtais švyturėliais. Šis įrašas sukėlė audrą internete.

Vieni baisėjosi pareigūnų išsakytais žodžiais, kiti teisino sakydama, kad vairuotojai patys kalti, kad nepraleido į iškvietimą skubančios policijos.

„Eilinė diena su tokiais balvonais keliuose – važiuoja, o ne vairuoja“, – piktinosi komentatorius. „Kvailys vairuotojas – atitinkami ir veiksmai iš policijos“, – antrino kitas internautas. Tačiau netrukus sulaukė atkirčio: „Keiktis? Tyčiotis? Atitinkami veiksmai...“ – retoriškai klausė dar vienas.

„Aiškiai yra nurodyta Kelių eismo taisyklėse, kad mėlyna spalva – duoti kelią, o raudona – sustoti. Skuba į iškvietimą, reikia važiuoti, o kažkoks kvailys blokuoja kelią. Man reikėtų pagalbos ir policija vėluotų dėl tokio molio kelyje, sakyčiau, nustumkite nuo kelio“, – argumentavo pirmasis. „Na, gal žmogus nepastebėjo – visko pasitaiko, bet taip policijai išsireikšti, tai...“ – pastaruoju teiginiu nesileido įtikinamas vyras. „Ar tu bent žinai, kad pareigūnams yra aukštesni reikalavimai ir turi būti pavyzdingas elgesys net ne tarnybos metu? Žemo lygio pareigūnas tokiu elgesiu žemina policijos vardą“, – pabrėžė į vyrišką dialogą įsiterpusi moteris.

Ar tu bent žinai, kad pareigūnams yra aukštesni reikalavimai ir turi būti pavyzdingas elgesys net ne tarnybos metu?

Primename, kad, vadovaujantis KET, eismo dalyviai privalo nedelsdami duoti kelią artėjančioms specialiosioms transporto priemonėms su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais ir jų lydimoms transporto priemonėms.

Artėjančioms specialiosioms transporto priemonėms su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais ir jų lydimoms transporto priemonėms kelias duodamas ir avarinis koridorius sudaromas tokia tvarka:

– kelyje, kuriame viena kryptimi yra viena eismo juosta, transporto priemonių vairuotojai privalo sustoti dešiniajame kelkraštyje, kai jo nėra, – prie dešiniojo važiuojamosios dalies krašto;

– kelyje, kuriame viena kryptimi yra dvi ar daugiau eismo juostų, kraštinėje kairėje eismo juostoje ta pačia kryptimi judančių transporto priemonių vairuotojai privalo pasitraukti kuo kairiau prie pat važiuojamosios dalies, skirtos važiuoti ta kryptimi, atitinkamo krašto ir sustoti, o kitose eismo juostose, kurios yra dešiniau nuo kraštinės kairės eismo juostos, ta pačia kryptimi judančių transporto priemonių vairuotojai privalo pasitraukti kuo dešiniau, dešiniojo važiuojamosios dalies krašto arba kelkraščio link ir sustoti;

– kelyje su skiriamąja kelio juosta išvardytų taisyklių papunkčiuose nurodytus reikalavimus privalo vykdyti tik ta pačia kryptimi judančių transporto priemonių vairuotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (143)

SAUNUOLIAI

PAGARBA PAREIGUNAM UZ LABAI TEISINGUS PASAKYTUS ZODZIUS

Karlas

Laikykis pareigune. Protingi zmones tave supranta o durniams nera ka aiskinti. Aciu kad dirbi uz skatikus toki darba. Neprarask upo ir judek toliau!!!

čia tik žiedeliai

išgirstumėte pareigūnų tarpusavio bendravimą automobilyje tai nukristumėte. Daug pareigūnų ir jų vadovų yra labai susireikšminę ir jaučiasi dievais kuriems negalioja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS