Bibliotekoje – paroda „Tarp dangaus ir žemės“ | kl.lt

BIBLIOTEKOJE – PARODA „TARP DANGAUS IR ŽEMĖS“

Antradienį 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje vyko dailininko Vido Pinkevičiaus tapybos darbų parodos „Tarp dangaus ir žemės” atidarymas.

Pasidalinti prisiminimais ir pagerbti menininko atminimą atvyko jo artimieji ir draugai.

Tapytojas Juozas Vosylius trumpai pristatė V.Pinkevičiaus kūrybą, prisiminė senus laikus.

„Reikia labai pasidžiaugti, kad turėjome tokį draugą, kuris rodė gyvenimo pavyzdį dailininkams. Kaip Birutė sakė, jo gyvenimas buvo monolitas. 1968 m. įstojo į pirmą kursą ir iki pat „išskridimo pas kosmonautus” jis tapė. 44 metai buvo nepertraukiamas ir stebėtinas jo gyvenimas. Vido piešimas būdavo su kruopštumu. Matėsi, kad jis “iššoko” į savo dvasią. Galima drąsiai sakyti, kad jis neįsivaizdavo kitokio buvimo, kitokios misijos. Tas beprotiškas kruopštumas stebino tuo, kad kiekvienas jo darbas būdavo net tirštas nuo emocijų, kompozicijų, minčių”, – kalbėjo J.Vosylius.

Tapytojas taip pat prisiminė procesą, kaip V.Pinkevičiaus darbai tapdavo šedevrais.

„Pasidėdavo didžiulę drobę ir pradėdavo joje mažyčiais potėpiais auginti iki kol užaugdavo sluoksnis. Institute jis labai neturtingai gyveno, bet turėjo dvasinės jėgos ir valios. Buvo atvejis, kai Vidas, prisikrovęs popieriaus ir guašo, dvi savaites gyveno duona ir vandeniu. Visą tą laiką tapė. Turėjo kažkokį dvasinį užtaisą, kaip tikras žemaitis. Esu tikras, kad jis nė vieną sekundę nesuabejojo savo darbu, savo misijos reikalingumu”, – mintimis dalijosi J.Vosylius.

Sveikinimo žodžius tarė ir kiti jo draugai. Kai kurie pasakojo, kad veikiausiai nėra nei vieno draugo, kuris neturėtų V.Pinkevičiaus darbo. Pasak jo bičiulio Petro Šmito, visų dailininko darbų nelabai įmanoma ir suskaičiuoti.

Po išsakytų žodžių buvo rodomas kelių minučių vaizdo įrašas apie iškeliavusį dailininką. Jame ir jis pats išsakė kelias mintis.

„Šitoje studijoje esu jau 8 su puse metų, persikėliau iš kitos vietos, kurioje gyvenau apie 30 metų. Čia vyksta mano pagrindinis darbas, šiame kambaryje daugiausia piešiu”, – pristatė savo dirbtuves dailininkas.

V.Pinkevičius į amžinybę iškeliavo 2012 m. balandžio 12 d.

Jo tapybos darbų paroda I.Kanto bibliotekos Meno skyriuje veiks iki gegužės 7 d.

GALERIJA

  • Bibliotekoje – paroda „Tarp dangaus ir žemės“
  • Bibliotekoje – paroda „Tarp dangaus ir žemės“
  • Bibliotekoje – paroda „Tarp dangaus ir žemės“
  • Bibliotekoje – paroda „Tarp dangaus ir žemės“
Indrės Kiseliovaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS