Dona Kichotė – unikali ir šiuolaikiška | kl.lt

DONA KICHOTĖ – UNIKALI IR ŠIUOLAIKIŠKA

Jau šį penktadienį ir šeštadienį Žvejų rūmų Didžiojoje salėje vyks Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) premjera – vyriausiojo choreografo, režisieriaus Aurelijaus Liškausko šokio spektaklių triptikas "Dona Kichotė", pasakojantis apie amžinas vertybes, didžius siekius ir už juos kovojančius šių laikų idealistus.

Žada keistų dalykų

KVMT vadovė Laima Vilimienė teigė, kad idėja pastatyti spektaklį "Don Kichotas" gimė prieš kelerius metus, tačiau pasauliui patyrus įvairių iššūkių nutarta transformuoti į moteriškąją versiją – "Dona Kichotė".

"Trečioji Muzikinio teatro 2022-ųjų premjera pasakos ne apie visiems žinomą herojų Don Kichotą, spektaklyje nerasime ir kitų šio literatūrinio kūrinio veikėjų. Pristatysime šiuolaikiniam pasauliui labai svarbias, jautrias ir sektinas žinomo idealisto Don Kichoto idėjas, kad ir jo ėjimą prieš vėją, nepaisant to, kas vyksta aplink", – pasakojo L.Vilimienė.

Pasak A.Liškausko, žiūrovai turės galimybę pamatyti ne tik išskirtinumu pasižymintį spektaklį, bet ir naują, dar aukštesnį jo vadovaujamos baleto trupės lygį.

"Dona Kichotė" – labai stiprus kontrastingas kūrinys.

"Pristatome išskirtinį šokio spektaklių triptiką, kuris sukurtas mūsų trupės narių ir atvykusių choreografų. "Dona Kichotė" – labai stiprus kontrastingas kūrinys. Svarbu, kad publika neišsigąstų dulkių, nuogumo ir keistų dalykų", – sakė režisierius.

Įkvėpė Dievo Motina

Kostiumų dailininkė Jelena Lebedeva užsiminė, kad kurdama kostiumus šiam triptikui Doną Kichotę įsivaizdavo kaip unikalią, idealią moterį.

"Kokia jos misija nūdienos visuomenėje, su kokiais vėjo malūnais ji kovoja? Tikiu, kad į šiuos ir daugelį kitų keturiose skirtingose miniatiūrose keliamų klausimų žiūrovai ras savo atsakymus", – kalbėjo J.Lebedeva.

Choreografės Aušros Krasauskaitės įkvėpimu choreografijai tapo ikonos, ypač Dievo Motinos atvaizdai. Ji domėjosi šventosiomis paskelbtų moterų istorijomis ir visa tai siejo su asmenine patirtimi.

Idealizmas – neatsiejama dalis

Savo išgyvenimus sukurtoje choreografijoje atskleis ir jaunoji kūrėja ukrainietė Daria Verovka, kuri sieks įkvėpti žmones siekti kilnių siekių ir jais patikėti, kad ir kokios būtų aplinkybės.

"Šviesa – tai degančios akys, tikslo siekimas, idealizmas, žmogiškumas. Iš žmonių masės išsiskiria asmenybė, išlaikiusi vidinę šviesą savyje, – tai mano Dona Kichotė", – tikino D.Verovka.

Šokio spektaklių triptikas sukurtas pagal Georgo Friedricho Händelio, Henry Purcello, Johanno Sebastiano Bacho, Maksymo Berezovskio, Silvijos Miliūnaitės ir Alessandro Scarlatti muziką.

Premjera – lapkričio 11 ir 12 d. Žvejų rūmuose.

GALERIJA

  • Dona Kichotė – unikali ir šiuolaikiška
„Prokadras.lt“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Turbūt neisiu

nors žodis ,,unikali" labai vilioja, bet užtai žodis ,,šiuolaikiška" labai gasdina...Tegul mėgaujasi šia ,,kichote" tokių dalykų fanai, o aš klasikinės estetikos bei Kultūros mėgėjas, geriau liksiu namuose ir per kompą Youtub-ėje susirasiu kas man tikrai tinka

SUSIJUSIOS NAUJIENOS