Jauno teatro dienos grįžta pasikeitusios | kl.lt

JAUNO TEATRO DIENOS GRĮŽTA PASIKEITUSIOS

  • 0

Balandžio 4–9 dienomis uostamiestyje jau ketvirtą kartą vyks teatro festivalis „Jauno teatro dienos“. Festivalį organizuojantis Klaipėdos jaunimo teatras nepraranda noro ieškoti ir žada, kad šių metų programa nustebins tiek festivalio dalyvius, tiek publiką.

Šiemet festivalis „Jauno teatro dienos“ keičia savo formatą – daugiau dėmesio bus skiriama renginio dalyviams. Svarbiausia festivalio dalis – keturias dienas vyksiančios kūrybinės dirbtuvės, skirtos profesionaliems aktoriams. Jose dalyvaus atrankos būdu suburta 35 aktorių grupė ir režisieriai iš Prancūzijos, Rusijos bei Lietuvos. Dirbtuvių dalyviai nagrinės aktualias socialines problemas ir kurs pasirodymus jų temomis. Sukurti performansai kiekvienos dienos vakare bus pristatomi penkiose Klaipėdos viešosiose erdvėse. Klaipėdiečiai kviečiami susipažinti su festivalio dalyvių kūrybiniais darbais: balandžio 4–7 dienomis organizuojamos ekskursijos, kurių metu žiūrovai kartu su kūrybine grupe ir festivalio dalyviais keliaus iš vienos vietos į kitą ir turės galimybę nemokamai stebėti visus kūrybinių dirbtuvių metu sukurtus pasirodymus. Preliminari pasirodymų ir ekskursijos eiga: 18 val. – Geležinkelio stotis (Priestočio g. 1), 18.30 val. – „Herkaus galerija“ (Herkaus Manto g. 22), 19 val. – Laikrodžių muziejus (Liepų g. 12), 19.30 val. – Senasis turgus (Turgaus a. 5), 20 val. – Kultūros fabrikas (Bangų g. 5A).

Įvairūs festivalio renginiai ir spektakliai vyks Klaipėdos kultūros fabrike ir kitur mieste. Kultūros fabrike klaipėdiečių šokio teatras „Padi Dapi Fish“ pristatys premjerą „Dior in Moscow“, tyrinėjantį šiuolaikinės moters identitetą ir jį formuojančias aplinkybes. Trečią kartą festivalyje dalyvausianti režisierė Karolina Žernytė šiemet kartu su Pojūčių teatru kvies dalyvauti performanse „Prieš išvystant šviesą“. Tik dešimties žmonių grupei atliekamas pasirodymas išsiskiria itin artimu atlikėjų ir dalyvių santykiu ir gilinasi į užmirštus žmogaus pojūčius, patirtus dar iki gimimo. Savo spektaklį „Dievas yra DJ“ Klaipėdos žiūrovams pristatys ir jauna režisierė iš Vilniaus Kamilė Gudmonaitė. Renginio programą papildys ir spektaklis iš Rusijos – Maskvos S.A.Gerasimovo kinematografijos universitete dėstantis režisierius Nikolajus Zacharovas pristatys spektaklį „Juodasis vienuolis. Neteisingas montažas“, pasakojantį apie M.K.Čiurlionį, pasitelkus A.Čechovo apysakos motyvus.

Festivalyje vilnietis teatrologas Audronis Liuga skaitys paskaitas apie šiuolaikinį Lietuvos teatrą, taip pat vyks „Jauno kino vakarai“, pristatantys trumpametražį Lietuvos kiną. Festivalio publika pamatys Pijaus Burako plakatų parodą ir susipažins su šiuolaikinėmis plakatų kultūros tendencijomis. Renginio programoje dalyvaus ir jauniausioji teatro karta – režisieriai Valentinas Masalskis ir Vidas Bareikis su vaidybos pirmojo kurso studentais dirbs kūrybinių dirbtuvių princpu ir savo kūrinius pristatys miestiečiams. Festivalį vainikuos grupės „Parranda Polar“ koncertas socialiniame klube „Raketa“.

Daugiau informacijos apie programą – www.kjt.lt. Bilietai į festivalio renginius – 3–10 Eur. Bilietus platina „Tiketa.lt“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS