Naujoji J. Lago kolekcija – iš Brazilijos kasyklų | kl.lt

NAUJOJI J. LAGO KOLEKCIJA – IŠ BRAZILIJOS KASYKLŲ

Juvelyrikos namuose „Yurga“ vyko Jurgos Lago naujos juvelyrinės kolekcijos pristatymas-paroda. Ją sukurti prireikė net 13 mėnesių. Ši paroda netrukus iškeliaus ir į kitus Lietuvos miestus.

Menininkę su naujos kolekcijos atidarymu šiltai pasveikino dešimtys bičiulių ir draugų, kurie ne tik negailėjo palinkėjimų, bet ir šypsenų bei gėlių.

J. Lago atskleidė, kad jau turi planų ir dėl kitų metų kolekcijos, be to, kitąmet ruošiasi išleisti knygą.

„Turi pats ieškoti įkvėpimo savyje, aplinka dabar labai greitai keičiasi. Kuriant tokius papuošalus turi atsižvelgti į amžinus dalykus. Šią mano kolekciją padiktavo pažintis su kasyklomis Brazilijoje, kai galėjau pati rinktis akmenis, juos išpjauti kokios noriu formos. Tad man šį kartą viską padiktavo akvamarinas. Derinausi prie šių akmenų spalvos, savybių. Norėjosi linksmos kolekcijos, kad ji būtų klasikinė, simpatiška ir linksma, tad pavadinau ją ispaniškai „Pastel“ – lietuviškai „pyragaitis“, – sakė pašnekovė.

Turi pats ieškoti įkvėpimo savyje, aplinka dabar labai greitai keičiasi.

Daugiausia juvelyrė dirba Šiaurės ir Pietų Amerikoje, o gyvendama Ispanijoje užsiima ir privačiais užsakymais. J. Lago neslėpė, kad ne kartą teko tam tikrus kūrinius gaminti ir karališkosioms šeimoms.

„Ypač pastaruosius penkerius metus gaminame šeimų, giminių amuletus su monogramomis. Prieš dvejus metus teko gaminti Belgijos karališkajai šeimai. Šiame darbe – daug konfidencialumo, ne visus, su kuriais dirbu, galiu minėti, ne visus papuošalus galiu rodyti. Po metų ruošiuosi išleisti knygą – lyg kūrybinę apžvalgą, ir norėtųsi parodyti viską, bet sutikimo neturiu“, – tikino J. Lago.

Žymūs žmonės dažnai užsisako monogramas, herbus su šeimų inicialais, simbolika, tad tenka ne tik dirbti su medžiagomis, technika, dizainu, bet ir studijuoti istoriją.

Tiek ispanai, tiek kitų šalių atstovai itin vertina rankų darbą, patį papuošalų dizainą, atsparumą madai, originalumą.

Madride gyvenanti klaipėdietė teigė, kad sugrįžusi į uostamiestį pastebėjo daug teigiamų pokyčių.

„Kiekvienas kampelis, kiekviena gatvė – sava. Aš čia užaugau, dabar mano tėvai gyvena Palangoje, tad man tai – grįžimas namo. Mano verslas, širdis – Lietuvoje“, – tikino J. Lago.

Menininkė prisipažino svarstanti į Klaipėdą sugrįžti dažniau.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Laisvė

O kadaise galvojome,kad nevisai durna "meninykė-juvelyrikė":)

perdaug jie

pasipūte ir nedraugiški kad būtų garsūs tarp žmoniu Tegu eina pas Jazdze Marijona ir panašu 'elita'

Gerbėja

Džiaugiamės už Jurgą, kad ji klaipėdietė, džiaugiamės už jos talentą, geros kloties gerb. Jurga!!! O užzombintiems nuo vakcinų nevispročiams, gaila jūsų : (
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS