Ant irklentės – su įžymybe | kl.lt

ANT IRKLENTĖS – SU ĮŽYMYBE

Irklenčių sportu, kitaip dar vadinamu vandens sūpynėmis, užsikrečia vis daugiau entuziastų. Kaitinant saulei, atgijusia Danės upe džiaugiasi vaikai bei suaugusieji, tarp jų – ir žinomi žmonės.

Pastarosiomis dienomis Danėje verda intensyvus gyvenimas. Aplink bures išskleidusį "Meridianą" raižo vandens dviračiai, kartkartėmis pasirodo Klaipėdos buriuotojai bei irklenčių mėgėjai.

Smalsuoliams, stebintiems vaizdą iš šalies, ši pramoga atrodo išties linksma ir nesudėtinga. Vis dėlto nukristi nuo lentos bei išsimaudyti Danėje tenka ne vienam. Išlaikyti pusiausvyrą ant irklentės nė karto to daryti nebandžiusiajam nėra taip paprasta.

Tiesa, poilsiautojai tik skaniai iš to pasijuokia. Pasipliuškenti vandenyje pliekiant tokiam dideliam karščiui – vienas malonumas.

Anot vieno iš vandens sūpynių pradininkų Klaipėdoje Averjano Asočakovo, pirmas bandymas ne visiems būna sėkmingas, tačiau užtenka ir valandos, kad žmogus taptų pasiruošęs plaukimui.

Užvakar aplinkinių dėmesį patraukė Danės upėje plaukiojęs žinomas renginių organizatorius klaipėdietis Remigijus Žiogas. Visą šią vasarą kiekvieną trečiadienį klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami suptis su įžymybe, gerai leisti laiką bei iš naujo pažinti Klaipėdos senamiestį.

Vakare nuo Jono kalnelio pajudėję šešiolikos plaukikų būrelis pusantros valandos mėgavosi karštu vakaru ir gražiais vaizdais. Neskubėdami jie nuplaukė apie tris kilometrus.

Minėtos idėjos autorius ir irklenčių sporto Klaipėdoje vystytojas A.Asočakovas pasakojo, kad pradedančiam plaukikui Danės upė, Kuršių marios ar net Mumlaukio ežeras – idealiai tinkama vieta pirmiems bandymams. Bristi į jūrą patartina geriau susipažinus su šiuo sportu ir bent šiek tiek pramokus valdyti irklus.

"Norime parodyti, kad vandenyje galima labai įvairiai leisti laisvalaikį, pavyzdžiui, užsiimti joga, degintis ir panašiai. Irklentės – ne tik pramoga, bet ir geras sportas, nes stovėdamas ant lentos žmogus intensyviai juda. Be to, tai puikiai atpalaiduoja nuo rūpesčių. Plaukiame kiekvienos darbo dienos pavakarę ir savaitgaliais, tad kiekvienas gali prisiderinti laiką", – šypsojosi vyras.

GALERIJA

  • Ant irklentės – su įžymybe
  • Ant irklentės – su įžymybe
  • Ant irklentės – su įžymybe
  • Ant irklentės – su įžymybe
  • Ant irklentės – su įžymybe
Thomo Andrijausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ekspertas

Is esmes tokiu atveju Lietuvoje 3mln izimybiu!

Kas cia per nesamone

Visa savo gyvenima svajojau paplaukioti su "zvaigzde" ir paplepeti kaip gera buti narcizu ir be perstojo fotografuoti save :))))) Tai labiausiai nevykusi rinkodara

Kaa

Nematau cia isvis izimybiu :D paprasti zmones.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS