To dar nebuvo: sūpynes vaikams sumąstė įrengti šunų vedžiojimo aištelėje | kl.lt

TO DAR NEBUVO: SŪPYNES VAIKAMS SUMĄSTĖ ĮRENGTI ŠUNŲ VEDŽIOJIMO AIŠTELĖJE

Klaipėdoje vaikai bus priversti žaisti toje pačioje aikštelėje, kur gyventojai vedžioja savo augintinius. Gyventojai buvo šokiruoti pamatę, kad už valdiškus pinigus nupirktos sūpynės vaikams pastatytos Šilutės plente esančioje šunų aikštelėje.

Klaipėdoje vaikai bus priversti žaisti toje pačioje aikštelėje, kur gyventojai vedžioja savo augintinius. Gyventojai buvo šokiruoti pamatę, kad už valdiškus pinigus nupirktos sūpynės vaikams pastatytos Šilutės plente esančioje šunų aikštelėje.

Tilps visi kartu

Sūpynės šunų vedžiojimo aikštelėje pastatytos prieš kelias dienas. Į šią aikštelę kasdien gyventojai atveda dešimtis šunų, kurie ne tik bėgioja, bet ir atlieka savo gamtinius reikalus.

"Didžiausius šunis žmonės suveža iš viso kvartalo, tie laksto aikštelėje, o paskui tose išmatose turės kapstytis vaikai", – sprendimu keturkojams skirtoje teritorijoje pastatyti sūpuokles vaikams stebėjosi gyventojai.

Jie taip pat pabrėžė, jog šunys vaikams kelia realų pavojų. "Dažnai tie veršiai laksto be jokių antsnukių, tad bet kada gali įkąsti vaikui", – nuogąstavo klaipėdiečiai.

Paskirties nepakeitė

Klaipėdos savivaldybės atstovai teigė, jog iš daugiabučio namo bendrijos "Jūrnamė" buvo gautas prašymas aikštelėje įrengti laisvalaikio zoną vaikams. Planuota pakeisti aikštelės paskirtį į vaikų ir jaunimo žaidimų, sporto aikštelę.

Tačiau aikštelės paskirtis liko dvejopa – joje žaidžia ir vaikai, ir šunys. "Dabar buvo tiek lėšų. Padaryta, kas padaryta", – sakė daugiabučio namo bendrijos "Jūrnamė" pirmininkas Algirdas Liupšys.

Baltijos vietos bendruomenės taryba, kuri skirstė dalį bendruomeniškumui skatinti gautų pinigų, paraišką pakeisti šunų aikštelės paskirtį į vaikų ir jaunimo žaidimų, sporto patenkino tik iš dalies ir skyrė ne 30 tūkst. litų, kiek prašyta, o 3,5 tūkst. litų.

Už skirtas lėšas ir buvo įrengtos dvi dvivietės sūpynės.

Pageidavo gyventojai

A.Liupšio nuomone, vienos aikštelės turėtų užtekti ir vaikams, ir augintiniams.

"Sūpynės užima nedaug vietos, todėl tikrai turėtų tilpti ir vaikai, ir šunys", – sakė bendrijos pirmininkas.

Sprendimas šunų aikštelėje įrengti sūpuokles esą buvo priimtas sykiu su bendrijos nariais, todėl A.Liupšiui sukėlė nuostabą klaipėdiečių skundai ir pastabos.

"Žinote, dabar viskas keičiasi, o naujoves priimti sunku. Ar baisu, kad vaikai dar galės ir šunį atsivesti?" – samprotavo A.Liupšys.

Negali egzistuoti

Nors gyventojai ir pritarė tokiai dvejopai aikštelės paskirčiai, sveikatos apsaugos specialistų nuomonė kitokia, jie tėvams nepatarė vesti vaikų prie sūpynių.

"Jokiu būdu negali taip būti", – nukirto Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė.

Norint įrengti žaidimų ir sporto erdvę šunų aikštelės vietoje, reikėtų atlikti kur kas daugiau veiksmų, nei pastatyti sūpuokles.

"Turėtų būti pakeista aikštelės paskirtis, atnaujintas gruntas, padaryta daug kitų svarbių veiksmų. Taip, kaip yra dabar, absoliučiai nehigieniška. Griežtai negalima nei tokių aikštelių rengti, nei vaikų į jas vesti", – pabrėžė Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Moteris

Sprendžiant pagal kasimo ir ženklinimo žymes, tokį patį dalyką ketinama padaryti ir Simonaitytės gatvėje esančioje šunų vedžiojimo aikštelėje!

Vaikams ne vieta

Mieste vienintelė aikštelė šunims ir ta nori atiduoti vaikams. Prieštarauju. Vaikams ir taip yra kur pažaisti.

realiai.lt

Liberastai sėkmingai įsisavino - pasisavino lėšas :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS