Daugiabučio kieme papuošta eglutė patinka ne visiems: paaugliai nuniokoja dekoracijas | kl.lt

DAUGIABUČIO KIEME PAPUOŠTA EGLUTĖ PATINKA NE VISIEMS: PAAUGLIAI NUNIOKOJA DEKORACIJAS

Ketverius metus puoselėjantis tradiciją savo namo kiemą Kalėdoms puošti klaipėdietis Titas kasmet susiduria su ta pačia problema – vienos mokymo įstaigos moksleiviai ne džiaugiasi dekoracijomis, bet jas nuniokoja.

Kiemą Titas nusprendė puošti dar prieš ketverius metus, esą kiemas buvo netvarkomas ir jį norėjosi atgaivinti. Taigi aktyvus klaipėdietis sumanė pastatyti eglutę.

„Kiemas nebuvo tvarkomas, todėl nusprendžiau, kad būtų gražu nupirkti eglutę ir ją papuošti“, – teigė Reikjaviko gatvės daugiabučio gyventojas Titas.

Tokia idėja patiko ir daugumai kaimynų. Tad eglutės puošimas bei šventinio laikotarpio laukimas tapo jų kiemo tradicija.

Dekoracijomis pasirūpina Titas ar pagamina jas su draugais, taip pat puošmenas atneša ir namo gyventojai, kurie noriai padeda dekoruoti.

Jaukių švenčių laikotarpiu visada atsiranda ir vadinamųjų grinčų (Kalėdų vagių) – dažniausiai nepilnamečių, kurie sujaukia šventišką nuotaiką ir pridaro nuostolių.

Kaip pasakojo Titas, vieni moksleiviai grožisi eglute ir kiemo puošmenomis, bet kiti pridaro žalos.

„Mokiniai, eidami į mokyklą arba iš mokyklos, būdami draugų kompanijoje, sugadina dekoracijas, jas nuverčia. Manau, jie taip elgiasi dėl to, kad mano, jog taip parodo savo tariamą drąsą ar kietumą“, – kalbėjo klaipėdietis.

Kad eglutė liktų vietoje, tenka pagalvoti, kaip ją išsaugoti. Titas prašo savo draugų ir kaimynų pagalbos.

„Kaip tik neseniai sulaukiau skambučio iš draugo, kuris matė, kaip vaikai, ėję iš mokyklos, nuėmė ir pasisavino elektrinę girliandą“, – pasakojo Titas.

Vis dėlto jis nusiteikęs ir toliau puošti ir prižiūrėti savo gyvenamąją aplinką, nors tai galbūt ir ne visiems patinka.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Ubagų mentalitetas

Vienas šaunus, aplinką puosėlėjantis gyventojas- tarsi šašas neišauklėtiems mokiniams. Via jų kulrūra, niokojimas, kenkimas- atėjusi iš šeimų. Sėkmės Titui.

Kaimynė

Šaunuolis Titai, super idėja ir kiemas daug gyvesnis, mano abu mažieji gryže iš darželio bėga pasižiūrėti į eglute :) p.s elektros niekas nevagia visos girliandos su elementais. Mažiau streso, daugiau gėrio bei gerų darbų.

Malkos

Tuos paauglius reikia suspardyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS