Dėl naktinių barų – įnirtingas mūšis | kl.lt

DĖL NAKTINIŲ BARŲ – ĮNIRTINGAS MŪŠIS

Klaipėdos politikai ir visuomenininkai, užsimoję sutramdyti naktinę prekybą alkoholiu senamiestyje, pasijuto lyg gavę spjūvį vidury baltos dienos.

Bendruomenės sveikatos tarybos nariai, posėdyje prieš mėnesį nusprendę, kad vienai iš tokių įstaigų licencijos daugiau nebeišduos, įsiuto išgirdę, kad leidimą apsukrūs verslininkai vis dėlto gavo, nes įmonę įregistravo kitu vardu.

"Kaip tai gavo? Vadinasi, jūs mus apmovėte. Juk buvo nutarta neišduoti licencijos prekybai alkoholiu bendrovėms ar įmonėms Jūros gatvės 5-ajame name", – piktinosi tarybos narys Algirdas Grublys.

Spalio mėnesį susirinkę Bendruomenės sveikatos tarybos nariai apsisprendė teikti siūlymą tarybai ir apriboti kelių įstaigų darbo laiką, o Jūros gatvėje įsikūrusiai įmonei neleisti prekiauti alkoholiu.

"Ten mokykla už kelių žingsnių, patys policininkai prašė uždrausti prekybą, daugiavaikės mamos ėjo su prašymais. Kam visa tai daroma, jei patyliukais kažkas ima ir išduoda leidimus?" – piktinosi visuomenininkai.

Paaiškėjo, kad šiuo adresu buvo įregistruota nauja įmonė ir jai Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyrius neturėjo jokio teisinio pagrindo neišduoti leidimo.

"Atsisakymas turi būti motyvuotas. Mes jį turime pateikti per 30 dienų. Taryba gali neišduoti licencijos, bet jos posėdžiai turi vykti kone kas savaitę", – situaciją aiškino Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Asta Šnepetienė.

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš patikino, kad savivaldybė turi visus svertus motyvuotai riboti alkoholio prekybą.

"Įstatyme parašyta, kad savivaldybės tarybos, atsižvelgdamos į prekybos alkoholiniais gėrimais vietą, gyventojų bendrijų, bendruomenių ir jų atstovų, visuomeninių organizacijų raštu pareikštas nuomones, policijos komisariatų pasiūlymu, turi teisę riboti prekybos laiką prekiauti alkoholiniais gėrimais ir neišduoti licencijų. Čia nepasakyta, kad naujai įmonei būtinai reikia išduoti
licenciją", – įstatymą pacitavo D.Kerekeš.

Tačiau savivaldybės tarnautojai replikuoja, kad toks sprendimas būtų apskųstas teisme.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nulis

Gali mane paduoti į teismą, bet su visa atsakomybe pareiškiu, kad Licenzijų skyriuje dirba korumpuoti valdininkai. Kaip galima buvo išduoti leidimą barui prekiaujančiam naktimis alkoholiu tokiose patalpose ,kuriose veikia naktinis baras "Groovy" Žvejų 10? Patalpos gal 18kv.m.be jokios ventiliacijos, be garso izoliacijos. O Savivaldybės klerkų gaila . Dirba žmonės ir pinigėlius nemažus mokame jiems, o viskas veltui, net įstatymų nežino.( nu gal Licenzijų skyrius gerai viską žino).

........

Gražu... Pasirodo, Savivaldybės biurokratai turi galimybę NEIŠDUOTI leidimo naktinei prekybai alkoholiu... Bet išduoda, nors gerai žino, kad šioje vietoje tokia girdykla negali būti. Ir net nusispjauna ant Bendruomenės sveikatos tarybos nutarimo nebeišduoti tokio leidimo. Negi šitie biurokratai mano, kad jei čia prekiaus kita įmonė, bus kitokia tvarka? Ką gi, turbūt UAB "Vigroup" gerai sumokėjo... O gyventojams bus palinkėta kantrybės ir stiprybės turint tokius "kaimynus"...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS