Galimybė uostamiesčiui – partnerystės ryšiai su Valensija | kl.lt

GALIMYBĖ UOSTAMIESČIUI – PARTNERYSTĖS RYŠIAI SU VALENSIJA

Klaipėdai atsivėrė galimybė užmegzti partnerystės ryšius su Ispanijos uostamiesčiu Valensija. Būtent apie tai kalbėjo miesto vadovas Vytautas Grubliauskas ir naujoji Ispanijos ambasadorė Lietuvoje Maria Nieves Blanco Diaz.

Pasak mero, ketvirtadienį vykęs susitikimas buvo vienas jaukiausių ir šilčiausių, buvo atrasta nemažai kultūrinių, akademinių panašumų.

"Reikėtų pradėti nuo to, kad ambasadorė šias pareigas eina tik du ar tris mėnesius, pakeitė buvusį ambasadorių. Džiugina, kad iš tikrųjų Klaipėda yra vienas pirmųjų miestų jos darbo vizitų grafike. Tai, kad Klaipėda jau turi ir Ispanijos garbės konsulą, irgi yra viena priežasčių, kodėl Klaipėdai skiriamas dėmesys", – teigė V. Grubliauskas.

Nors ambasadorės vizitas įvyko pirmą kartą, buvo pasikalbėta apie daug Valensiją ir Klaipėdą siejančių dalykų.

"Beveik vienbalsiai sutarėme, kad Klaipėdai yra didžiulės galimybės užmegzti partnerystės ryšius su Ispanijos miestu ir panašu, kad su Valensija", – tikino uostamiesčio meras.

Abu miestai turi uostą, abiejų universitetai yra "EU-CONEXUS" nariai, Valensijoje yra didelė lietuvių bendruomenė ir svarbi džiazo mokykla, kurioje dirbo ir klaipėdiečiai.

Ne tik Klaipėdoje, bet ir Lietuvoje dažnai vyksta parodos, koncertai, kurių atlikėjai atvyksta būtent iš Valensijos.

"Sutarėme, kad kiek įmanoma dažniau susitiksime, kiek tai leis galimybės. Ispanus labai domino transporto mobilumo dalykai, šiuolaikiniai IT sprendimai transporto mobilumo valdyme, nes jie turi didžiulę patirtį, įdirbį ir potencialą toje srityje. Juos labai domino ir Klaipėdos elektrinių autobusų filosofija, įgyvendinimo modelis", – užsiminė V. Grubliauskas.

Po kelių valandų nuo susitikimo Klaipėdos universitete buvo pristatyta paroda, skirta Lietuvos–Ispanijos diplomatinių ryšių šimtmečiui paminėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

taip

tikiu kad nedaug klaipedieciu zino kur ta valencija,as zinau nes esu skrides i valencijos oro uosta o is ten vaziaves i geju poilsio vietas kaip tormolines,benidorm,merus eidamas i rinkimus su laisves partija tur but apie tai galvoja ir mes turesim tokius pliazus su veliavom.....

Vargu,

ar ten tiek vagia,kad su jumis partnerurintusi...

Anonimas

ir virsta i PY da ra !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS