Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje – nuo pasirodymų iki kosmoso platybių | kl.lt

KLAIPĖDOS VYTAUTO DIDŽIOJO GIMNAZIJOJE – NUO PASIRODYMŲ IKI KOSMOSO PLATYBIŲ

Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje lankėsi Ispanijos Karalystės ambasadorė Lietuvoje Maria Nieves Blanco Diaz, Ispanijos Karalystės garbės konsulas Vytautas Lygnugaris ir kiti garbūs svečiai. Vizito metu ambasadorė pristatė ir atidarė parodą apie kosmologijai gyvenimą paskyrusias moteris.

Renginio pradžioje ispanų kalbos mokytojas Aleksas Eugenijus Kulvietis pasveikino ambasadorę jos gimtąja kalba ir padėkojo už apsilankymą būtent šioje gimnazijoje.

„Ispanijos ambasadorė Klaipėdoje lankosi pirmą kartą. Mus labai džiugina tai, kad ji lankosi mūsų mokykloje – seniausioje gimnazijoje šiame regione. Tikimės, kad šis vizitas – simbolinė bendrystės pradžia, kultūrinių saitų tarp Lietuvos ir Ispanijos stiprinimas“, – kalbėjo A. E. Kulvietis.

Po plojimų scenoje pasirodė moksleiviai – skambėjo ispaniškos dainos, vyko šokių pasirodymai.

Pasirodymai: garbingus svečius Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviai sutiko su šokiais ir dainomis. / Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

Jiems pasibaigus ambasadorė ir konsulas buvo pakviesti keturioms moksleivėms įteikti padėkas ir apdovanojimus už puikius tapybos kūrinius.

Pasveikinus nugalėtojas visi buvo kviečiami į mokyklos fojė, kurioje jau buvo išstatyti naujosios parodos stendai.

Tikimės, kad šis vizitas – simbolinė bendrystės pradžia.

M. N. Blanco Diaz akcentavo, kad jai labai malonu lankytis Vytauto Didžiojo gimnazijoje, kurioje, anot jos, apstu talentingų žmonių.

Ji teigė, kad mokykla apskritai yra puiki vieta būtent tokiai parodai.

Šioje parodoje pristatyta daugiau nei trys šimtai moterų, kurios savo gyvenimą paskyrė žvaigždžių ir visatos tyrinėjimui. Visos šios moterys – iš įvairių etninių grupių, įvairių žemynų, turinčios skirtingus gabumus ir talentus. Tarp jų yra ir kelios lietuvės, viena jų – astrofizikė Zinaida Sviderskienė. Jo garbei buvo pavadintas asteroidas.

Aleksas Eugenijus Kulvietis / Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

Parodoje nagrinėjamos įvairios temos – Saulės sistema, Paukščių Takas, nykštukinės planetos, Juodoji skylė.

„Norime, kad iš šios parodos būtų galima ne tik pasimokyti, bet ir ja pasidžiaugti“, – kalbėjo Ispanijos Karalystės ambasadorė Lietuvoje ir pridūrė, kad šia paroda tikimasi įkvėpti jaunąją kartą eiti mokslo keliu.

GALERIJA

  • Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje – nuo pasirodymų iki kosmoso platybių
  • Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje – nuo pasirodymų iki kosmoso platybių
Ryčio Laurinavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS