Grafitininkų taikinys – bibliotekos sienos: svarsto apie vaizdo kameras | kl.lt

GRAFITININKŲ TAIKINYS – BIBLIOTEKOS SIENOS: SVARSTO APIE VAIZDO KAMERAS

Terlionių paišytojai nusitaikė į bibliotekos pastato sienas. Įvairiomis spalvomis, kreivais užrašais išterliota Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Pempininkų padalinio pastato dalis. Nors planuojama sieną tvarkyti, baiminamasi, kad švaru bus neilgai. Dėl šios priežasties imta svarstyti apie vaizdo stebėjimo kamerų įrengimą.

I. Kanto viešosios bibliotekos Pempininkų padalinio skyriaus vedėja Sandra Joneikienė pasakojo, kad su šia problema susiduriama jau ne vienerius metus.

Prieš tai buvo apipaišytos pastatą laikančios kolonos, ant kurių ir dabar matyti grafitininkų palikti juodos spalvos užrašai.

„Kamerų šiuo metu neturime, bet planuojama jas įrengti. Tikrai nežinome, kas yra tie kenkėjai, kurie paišo. Pernai buvome prašę finansavimo iš savivaldybės, buvo planuota nudažyti, bet nežinau, ar finansavimas buvo patvirtintas, negaliu pasakyti, kada bus sutvarkyta. Taip, čia yra mūsų atsakomybė sutvarkyti. Yra ir palangės apipaišomos. Įrašų daugėja, apie tai kalbame, bet kol kas tvarkos nėra. Kadangi planuojama įrengti kameras, tikimės, kad situacija pasikeis. Anksčiau kameras turėjome tik viduje“, – sakė pašnekovė.

Manoma, kad sienų paišytojai – nepilnamečiai, be to, panašiai apipaišyti ir netoli esantys daugiabučiai namai. Tačiau įrodymų, kas tai padarė, kol kas nėra.

Neseniai buvo išdaužtos durys, turėjome problemų.

„Tikimės, kad kameros atbaidys, susitvarkysime, sieną nusidažysime. Aišku, vaizdas nebus toks, koks buvo, žala vis tiek išliks“, – mano S. Joneikienė.

Šios bibliotekos direktorė Renata Rudienė pasakojo, kad ne tik šis padalinys kenčia nuo chuliganų rankų.

„Problemiška ne tik prie Pempininkų. Ir prie Kalnupės bibliotekos planuojame įrengti kameras. Ten irgi renkasi, ant laiptų mėgsta pasėdėti. Gali būti, kad jaunuoliai. Nėra kameros, nežinome kas. Neseniai buvo išdaužtos durys, turėjome problemų. Kadangi nėra kameros, nei policija, niekas nesugauna“, – pasakojo R. Rudienė.

Pempininkų padalinys terliojamas jau mažiausiai trejus metus.

„Iš pradžių buvo tik ant durų, juodai, nelabai buvo matyti, o dabar pradėjo intensyviau, visokiomis spalvomis“, – sakė I. Kanto bibliotekos direktorė.

Kada tiksliai kameros bus įrengtos, nėra žinoma. Tačiau pirmiausia apipaišytą sieną teks uždažyti, o tai esą nėra paprasta, kadangi reikia specialių dažų.

Įrengus vaizdo stebėjimo kameras, jos galės filmuoti ne visą teritoriją, o tik įėjimą į biblioteką. Bet net ir tai gali padėti identifikuoti kenkėjus arba apskritai juos atgrasyti nuo nelegalių veiksmų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS