Į naująją uostamiesčio mokyklą – kitų metų pavasarį? | kl.lt

Į NAUJĄJĄ UOSTAMIESČIO MOKYKLĄ – KITŲ METŲ PAVASARĮ?

Senvagės gatvėje statomos mokyklos darbai pamažu eina į pabaigą. Tikimasi, kad kitų metų vasarį statybos bus baigtos. Manoma, kad moksleiviai pradės mokytis šioje mokykloje veikiausiai pavasarį.

Šių metų rugsėjį statomoje mokykloje besilankę miesto vadovai tikrino, ar sklandžiai vyksta statybos darbai. Būtent tuo metu prabilta, kad nuo 2024 m. moksleiviai joje pradės mokytis.

Tai – pati brangiausia miesto istorijoje mokykla, kurios kaina viršija 17,5 mln. eurų. Joje galės mokytis 650 moksleivių – visi jie persikels iš Tauralaukio progimnazijos.

Pasak Klaipėdos savivaldybės vicemero Algirdo Kamarausko, statybos turėtų baigtis iki kitų metų vasario pabaigos.

„Pagal paskutinį pasirašytą papildomą susitarimą nustatytas sutarties vykdymo terminas – iki 2024 m. vasario 26 d. Šis terminas apima ir statybos užbaigimo procedūras bei statybos užbaigimo aktą. Pirmomis sausio savaitėmis planuojame perimti patalpas ir prasidės baldų statymas. Atidavimo vertinti procedūras pradėsime sausio pabaigoje“, – teigė pašnekovas.

Vis dėlto vargu ar nuo vasario moksleiviai galės joje mokytis.

„Mokyklos darbo pradžia priklausys nuo to, kada pavyks atiduoti vertinti objektą“, – tikino A. Kamarauskas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas atskleidė planus – moksleiviai galbūt galės persikelti į naująją mokyklą pavasarį.

„Pradžioje planavome, kad sausio pradžioje, bet dabar realiai matome, kad nepavyks to padaryti. Planuojame, kad pavasarį tai tikrai turėtų pavykti. Liko pirmo ir antro aukšto smulkūs sutvarkymo, apdailos darbai ir baldų surinkimas“, – paaiškino direktorius ir patikino, kad savivaldybės atstovai vyksta į vietą apžiūrėti vykstančių statybų.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Aaa

Tokie pinigai statybai tokie istoriniai skliautai ir TIK 650 mokinių klasė po 25 ir tik 26 klasės ar pradinukai tilps

tam Buduliams

Kas trukdė mokyklą laiku pastatyti? Eika, pasiūliusi 2 mln brangiau, seniai ją pastačiusi būtų, o čia dar viena stūmela. Kiek galima tyčiotis iš valstybės? Savo abejingumu vagims mes ją tik aliname.

> Buduliams

Nekabink cia makaronu, vagiu laikas baigsis su naujais rinkimais. Visi mulkiai ses.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS