Tauralaukio progimnazijos įkurtuvės dar nukeliamos | kl.lt

TAURALAUKIO PROGIMNAZIJOS ĮKURTUVĖS DAR NUKELIAMOS

Tauralaukio progimnazijos įkurtuvės naujojoje mokykloje Senvagės gatvėje atidedamos dar kartą. Panašu, jog, kaip tikėtasi, ir po moksleivių velykinių atostogų iki ateinančio pirmadienio į naujas patalpas įsikelti nepavyks, nes pastatas kol kas vis dar neatiduotas naudoti.

Progimnazijos vadovybė tikisi, kad į mokyklą, kurios statybos miestui kainavo dukart brangiau nei planuota, pavyks įsikelti baigiantis dar šiems mokslo metams.

Į naujas patalpas modernioje mokykloje Tauralaukio progimnazijos mokiniai ir mokytojai turėjo įsikelti šių metų pradžioje po kalėdinių atostogų.

Paskui terminas nukeltas iki vasario vidurio, dar vienų vaikų atostogų, vėliau teigta, kad įsikurta bus po velykinių atostogų, tačiau ir vėl įkurtuvių kol kas nebus.

„Trečiadienį planuojame su mokytojais apsilankyti naujoje mokykloje, pasižiūrėti, kaip ten sekasi baldų surinkėjams. O įsikelsime į patalpas tik tada, kai bus priduotas pastatas, kada bus garantuotas vaikų ir darbuotojų saugumas. Po velykinių atostogų mes grįšime dar į senąjį progimnazijos pastatą. Labai tikimės, kad gegužę galbūt jau pradėsime darbuotis naujoje mokykloje, tačiau bus taip, kaip bus“, – kalbėjo Tauralaukio progimnazijos direktorė Rima Narkienė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas vakar dar neturėjo tikslios informacijos, kada bus atiduotas naudoti naujos mokyklos pastatas ir kada bus galima švęsti įkurtuves.

Amžiaus statyba įvardintos mokyklos statybų kaina Senvagės gatvėje nuo pradinės 10,9 mln. eurų išaugo beveik du kartus – iki 19 mln. eurų.

Tačiau panašu, kad tai dar ne visos išlaidos, susijusios su šia mokykla.

Progimnazijos direktorė neslėpė, jog eismas prie naujos įstaigos bus sudėtingas.

Miesto politikai prasitarė, kad moksleivių saugumui reikėtų šalia mokyklos pastatyti pėsčiųjų ir dviratininkų tiltą per Dangės upę, kad vaikai ir kiti galėtų saugiai pasiekti Tauralaukį.

Tai esą būtų dar viena saugi jungtis, tačiau panašu, kad ši idėja atidėta neapibrėžtai ateičiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

ramūnas

idomu kiek meras moka vatnikams už komentarus???

Šiaip ,

to meto liberalų politikai dar ir dabar yra išrinkti klaipėdiečių į miesto tarybą . Liberalas, politinės korupcijos byloje nuteistos partijos Liberalų sąjūdis politikas , 2017 m buvęs savivaldybės administracijos direktorius ponas Budinas ir dabar ,socialdemokratų išrinktas į miesto tarybą , buvęs liberalas meras ponas Grubliauskas . O kur dar liberalūs vicemerai ? :) Galima jų tiesiai klausti . :) Jie vėl dirba klaipėdiečiams .

Manau , liberalūs

mulkiai tie, kuriams TIKO VIETA , nes klaipėdiečių vaikų saugumas , bei klaipėdiečių eismo patogumas kaip supratau jiems nerūpėjo. Matyt pagrindinis motyvas " statyti " buvo numatyti viaaarslininkų daugiabučiai ? Jiems keliukas " nutiestas ir apmokėtas ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS