Įstaiga turi naują vadovę | kl.lt

ĮSTAIGA TURI NAUJĄ VADOVĘ

Palangos turizmo informacijos centrui (TIC) vadovauja nauja direktorė Rasa Kmitienė. Ji turi keliolikos metų darbo patirtį turizmo srityje.

Palangos turizmo informacijos centras ilgą laiką veikė be nuolatinės vadovės. Keletą metų direktorės pareigas laikinai eiti buvo paskirta dabartinė direktorės pavaduotoja Egidija Smilingienė.

Jos teigimu, šiuo metu jau šviesaus atminimo buvusi centro direktorė Alla Valužienė nedirbo maždaug 3,5 metų.

„2014 m. sausį ji susirgo ir tais pačiais metais išėjo iš darbo. Nuo lapkričio aš buvau paskirta laikinai eiti šias pareigas“, – pasakojo pašnekovė.

Anot pavaduotojos, A.Valužienė mirė šiemet.

Konkursas Palangos turizmo informacijos centro direktorės pareigoms eiti įvyko birželio 7-ąją, o centro vadove išrinkta R.Kmitienė darbo ėmėsi nuo birželio 30 d. Konkurse dalyvavo du žmonės.

„Mano darbo patirtis turizmo srityje siekia bemaž 16–18 metų. Paskutiniuosius trejus dirbau Šilutės turizmo informacijos centro vadove“, – sakė R.Kmitienė.

Ji paaiškino, kad sprendimą dalyvauti konkurse lėmė asmeninio gyvenimo aplinkybės. Užėmusi šias pareigas moteris su šeima nusprendė persikelti gyventi į Palangą.

R.Kmitienė pripažino, kad galimybė vadovauti Palangos turizmo informacijos centrui kartu reiškia ir naujus iššūkius, ir naujas galimybes.

Neseniai pradėjusi dirbti R.Kmitienė negailėjo gerų žodžių centro darbuotojams.

„Šis darbas nėra svetimas. Suformuota labai gera komanda, todėl dirbti yra lengviau. Jaučiuosi tarsi būčiau atėjusi į seną savo kolektyvą“, – kalbėjo direktorė.

Pasak pašnekovės, pagrindinė centro misija – į kurortą pritraukti kuo daugiau žmonių, formuoti Palangos kaip patrauklios turizmui, poilsiui, sportui ir kultūriniam gyvenimui vietovės įvaizdį. Šia linkme ir žadama veikti.

Tačiau tikslias priemones ar darbus, anot R.Kmitienės, įvardyti dar anksti.

„Dar reikia šiek tiek įsijausti į paties kurorto specifiką. Pirmuosius žingsnius jau žengėme – bandome kalbėtis, pradėti bendradarbiauti su vietiniais verslininkais, turizmo paslaugų teikėjais, ieškoti bendrų sąlyčio taškų. Gimsta minčių, susijusių su bendrais projektais. Tačiau kol kas tai tik idėjos“, – pasakojo nauja centro vadovė.

Anot jos, šiuo metu – pats turistinio sezono įkarštis, tad nemažai laiko ir jėgų skiriama darbui su turistais, teikiamos įvairios paslaugos, dėliojami ateities planai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Turistaujantis

Vos sušilusi kojas ponia direktorė jau užrietė nosį. Giria save, peikia kolektyvą. Tačiau užėjus matyti kaip tik ne jos veikla, o kitų "netikėlių": jie priima, padeda, paaiškina. Tiesiog proto neturinti persona. Juk šiuolaikiškas vadovas brangina ir vertina savo komandą. Ir kritikuoja ar nurodo trūkumus akis į akį, asmeniškai, o ne kažkur kitur, už akių, netgi į tarptautines parodas nuvykusi. Žemas lygis. Apsijuokia tik, o ne savo prestižą pakelia, kaip, matyt, įsivaizduoja. Apgailėtinas negebėjimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS