Įvertino kultūros mecenatą R. Cibauską | kl.lt

ĮVERTINO KULTŪROS MECENATĄ R. CIBAUSKĄ

Antrus metus iš eilės apdovanoti Lietuvos metų kultūros mecenatai. Už ilgametį verslo ir kultūros bendradarbiavimo skatinimą ženklas šiemet įteiktas klaipėdiečiui verslininkui Rimantui Cibauskui.

Šio apdovanojimo sumanytojas kultūros ministras Šarūnas Birutis teigia, kad apdovanojimas skirtas išreikšti padėką labiausiai prie kultūros sklaidos prisidėjusiems verslininkams.

Metų kultūros mecenatų ženklai įteikti trims verslininkams už skirtingus nuopelnus ir mecenatystės tradicijų tęstinumą dienraščio “Verslo žinios” renginyje “Metų Gazelė”.

Stebint 800 verslininkų iš visos Lietuvos, pirmoje kategorijoje už einamaisiais kalendoriniais metais suteiktą paramą jauniesiems menininkams apdovanotas Gediminas Kuprevičius. Mecenatas G. Kuprevičius skiria lėšas ir per fondą, ir kaip privatus asmuo.

Antroje kategorijoje už suteiktą paramą Lietuvoje vykdytiems kultūros edukacijos projektams apdovanojimas teikiamas draudimo bendrovei AAS „BTA BALTIC INSURANCE Company“.  Ji savo lėšomis draudė didelės vertės Lietuvos dailės muziejaus ir  Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų parodas.

Trečioje kategorijoje už ilgametį verslo ir kultūros bendradarbiavimo skatinimą ženklas įteiktas klaipėdiečiui verslininkui Rimantui Cibauskui. Verslininkas rėmė Vakarų Lietuvos bibliotekas, knygų leidybą, teatrinę veiklą, konkursus ir festivalius, Lietuvos jūrų muziejų, paminklų kūrimą ir priežiūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas

Nuoširdžiausi sveikinimai

Kamara

Sveikiname

SUSIJUSIOS NAUJIENOS