Kaimo vieškelį primenančiai uostamiesčio gatvei – permainų planai | kl.lt

KAIMO VIEŠKELĮ PRIMENANČIAI UOSTAMIESČIO GATVEI – PERMAINŲ PLANAI

Istorinėje Klaipėdos dalyje galima rasti neįtikėtiną dalyką – gatvę, kuri labiau primena kaimo pakraštį. Švyturio gatvė palei uosto įmonės tvorą tebėra tiesiog išvažinėtas plotas smėlyje. Esama planų šią vietą paversti civilizuota, patogia ir net patrauklia ne tik šio kvartalo gyventojams.

Senųjų planų nebeplėtos

Retas klaipėdietis žino, kur yra tokia lauko keliuką primenanti gatvė. Vitės kvartalo gyventojams ji seniai yra tapusi vieta vedžioti šunis.

Kartais ja vairuotojai bando trumpinti kelią iš šiaurinės kvartalo pusės, bet pastaruoju metu tai jau neįmanoma, joje riogso betono konstrukcijų nuolaužos ir kitokie griozdai, likę po lietaus nuotekų kolektorių įrengimo darbų šioje vietoje.

Vasarą ši gatvelė labai dulka, kitais metų laikais dėl duobių tampa neįveikiama automobiliams.

Prieš kelerius metus iš miesto valdžios rūmų sklido žinia, kad šiuo patvoriu bus tiesiama keturių eismo juostų gatvė, kuris susisieks su P. Lideikio gatve.

Tada visiškai rimtai buvo teigiama, kad to reikalauja uosto įmonės. Švyturio gatvės gyventojai buvo pasirengę drastiškiems protesto veiksmams, kad po jų langais nevažinėtų vilkikai.

Tada dar tik pretendavęs į Klaipėdos mero postą Arvydas Vaitkus tikino, kad uostui tokia gatvė nereikalinga ir tokio projekto vystymas būtų neteisingas.

Apie tęsinį iki P. Lideikio gatvės negali būti nė kalbos.

Suteiktų saugumo

Kalbėdamas su Vitės kvartalo gyventojais mero pavaduotojas Algirdas Kamarauskas atskleidė planus minimoje vietoje palei uosto tvorą tiesti kvartalinę gatvę. Tai būtų dviejų eismo juostų gatvė ir baigtųsi ties stadionu.

„Apie tęsinį iki P. Lideikio gatvės negali būti nė kalbos. Tokia yra kategoriška mero nuostata. Logiška ir būtina čia įrengti kvartalinę, tai yra paprastą gatvę su šaligatviais, dviračių taku bei vietomis automobiliams statyti“, – paaiškino vicemeras.

Algirdas Kamarauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Koreguos detalųjį planą

Numatoma, kad naujuoju Švyturio gatvės tęsiniu vilkikams važiuoti ir juos čia statyti nebus leidžiama. Į šią gatvę galėtų įvažiuoti tik kvartale esančias įmones aptarnaujantis sunkusis transportas.

Tikėtina, kad gatvės atnaujinimas išspręstų problemą dėl vilkikų, dažnai stoviniuojančių automobilių aikštelėje ir už jos ribų netoli bendrovės KLASCO.

Ties trumpute Gulbių gatve privačiame sklype savininkas planuoja įrengti automobilių plovyklą. Ar ji trukdytų Švyturio gatvės tęsiniui, dar neaišku.

A. Kamarauskas piktinosi, jog buvo laikas, kai kelis senus garažus įsigijusiems asmenims buvo lengva ranka dalijami leidimai įrengti mašinų plovyklas. Šie keli aspektai vers miesto valdžią koreguoti miesto detalųjį planą.

Žada ieškoti kompromisų

Ties Švyturio gatvės 10-uoju namu jau suformuota poilsio erdvė, pasodinti medžiai ir krūmai.

Šioje vietoje ketinama įrengti treniruoklius bei vaikų žaidimų įrenginius. Taip norima iš dalies kompensuoti kvartalo gyventojams prarastą galimybę mankštintis atnaujintame Vitės progimnazijos stadione.

Nuo būsimos gatvės šią poilsio zoną atskirs jau pasodinti želdynai.

Dauguma į bendruomenės susirinkimą atėjusių žmonių pritarė tokiam ketinimui. Keli balsavę prieš jį dėstė, kad gyvenamieji namai yra pernelyg arti gatvės ir žmonėms nebus užtikrinta oro švara.

Vitės bendruomenei buvo pristatyta tik idėja, bet ne atnaujinti žadamos gatvės projektas, kurio dar reikės gerokai palaukti. Planai bus viešinami ir aptariami su visuomene. Vicemeras tikino, kad bus ieškoma kompromiso.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Efa

Visai nezengiantis miestas pirmyn ....tik kazkam pataikaujanti miesto valdzia ....miestas miega letargo miegu ....tuscias ,nes daug isvaz.gyventi i uzmiesti ....na o del masinu po langais ..Svyturio gtv.gyventojai atvaz.gyventi prie Taikos pr. vaziuoja visos masinos ir autobusai .Stoves furos toje naujoje gtv.,bet tai imones reikalas turetu buti i kuria atvaz.jos ir ji turetu sutvarkyti ja

Lenkams atiduoti tą kelią - tegu blokuoja!

Būtų gerai, kad lenkų ūkininkai užsiblokuotų sau subines ir paliktų ramybėje grūdų eksportą. Tiek smegenys aptemę, kad nesupranta, jog dirba ruskiams. Lenkų kontržvalgyba galėtų nesnausti prabangiose biuruose, o ne pasidomėti, kas tie pagrindiniai kurstytojai prieš Lietuvą ir Ukrainą. Kiek Kremlius rublių per mėnesį šitiems išdavikams sumoka?

Anonimas

o tai ko tie NAUJI KAIMIECIAI varo i miesta ? lai ledi tam kaime ir dziaugiasi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS