Kas perims S. Gentvilo pareigas? | kl.lt

KAS PERIMS S. GENTVILO PAREIGAS?

Klaipėdos tarybos nariui Simonui Gentvilui laimėjus parlamentaro mandatą, miesto taryboje jį pakeis partijos kolegė Jurgita Choromanskytė.

Tačiau ji veikiausiai neperims visų S.Gentvilo turėtų pareigų – Miesto plėtros ir planavimo komitete bei dviejų savivaldybės įmonių stebėtojų tarybose.

Šiandien dabartinės kadencijos tarybos posėdyje S.Gentvilas veikiausiai paskutinį kartą dalyvauja kaip miesto tarybos narys.

Politikas laimėjo Seimo rinkimus. Nors antrajame rinkimų ture vienmandatėje Danės rinkimų apygardoje liberalas 735 balsais ir pralaimėjo dabartiniam Seimo nariui Nagliui Puteikiui, S.Gentvilas į Seimą devintu numeriu pateko pagal daugiamandačius partinius sąrašus.

Klaipėdos politiniame gyvenime S.Gentvilas buvo ne tik uostamiesčio tarybos narys, bet ir Miesto plėtros ir planavimo komiteto pirmininkas, taip pat vadovavo stebėtojų taryboms bendrovėse "Klaipėdos energija" ir "Klaipėdos autobusų parkas".

Politikui išėjus į Seimą, visos šios vakansijos lieka laisvos.

"Šiandien Simonas dar visa koja dalyvaus tarybos posėdyje ir net planuoja pristatyti kažkokį savo projektą. Atliekame savotišką inventorizaciją, nes jis tikrai turi nemažai pareigų: yra ir komiteto, ir frakcijos, taip pat kelių savivaldybės įmonių stebėtojų tarybų pirmininkas. Didelių permainų čia nebus, nes visos šios pozicijos priklauso Liberalų sąjūdžio frakcijai. O diskusijų, kas galėtų pakeisti S.Gentvilą, dar nebuvo", – tikino vicemeras Artūras Šulcas.

Jau dabar aišku, kad taryboje S.Gentvilą pakeis 35-erių liberalė J.Choromanskytė. Ji – buvusi uostamiesčio tarybos narė, dirbo europarlamentarų Eugenijaus Gentvilo ir Leonido Donskio biuruose, užsiima akademine veikla.

"Jurgita turi pakankamai patirties, yra buvusi savivaldybės tarybos narė, tačiau visų Simono pareigų ji veikiausiai neperims. Tiesą sakant, kol briedis girioje, niekas per daug su peiliu nešokinėja", – juokavo A.Šulcas ir patikino, jog esą dar tikrai nesvarstyta, kas visuose tuose miestui svarbiuose postuose pakeis į Seimą išeinantį S.Gentvilą.

GALERIJA

  • Jurgita Choromanskytė
Rašyti komentarą
Komentarai (28)

romas

Aiskiausia Politine korupcija. Kur ziuri viska matanti prezidente............... Kaip sis pasiputelis atsidure savivaldybeje idomu....................

Loni

Aš ,,kvaila,, balsavau prieš gentvilą, pasirodo jo planuose keisti pavadinimus, tai labai svarbu visai Lietuvai. Na, aš ,,kvaila,,

Sigitas

Visu pirma S.Gentvilas nelaimėjo, o pralaimėjo ir į Seimą devintu numeriu pateko, pralindo ir pan. pagal daugiamandačius partinius sąrašus. Dar supraščiau kad sunus būtų kitos partijos narys. Bet dabar kai yra toks tėvo ir sunaus tandemas, tai pilnai aišku bus eilinių veiksmų kurie seime varys destrukcija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS