Keturkojį išgelbėjo nuo bado | kl.lt

KETURKOJĮ IŠGELBĖJO NUO BADO

Gyventojai ir veterinarai nuo bado išgelbėjo šeimininkų be priežiūros aptvare paliktą šunį. Rastas augintinis buvo sulysęs, apkibęs išmatomis. Už žiaurų elgesį su gyvūnu šeimininkams gresia sankcijos.

Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešimą, kad Labrenciškėse, Stoklių gatvėje voljere antisanitarinėmis sąlygomis laikomas neprižiūrimas šuo, gavo šią savaitę.

Nurodytu adresu nuvykę inspektoriai šeimininkų namuose nerado.  Voljere rasta kalė, turinti belgų aviganio požymių, apie 5–8 metų.

Vaizdas inspektorius šokiravo. Šuo buvo liesas, per odą matėsi šonkauliai, pilvas įtrauktas. Keturkojo plaukai buvo pasišiaušę, apkibę išmatomis. Iš gyvūno išvaizdos spręsta, kad jis nepakankamai šeriamas.

Vandens indas buvo nešvarus. Jis buvo pripildytas pažaliavusio skysčio su išmatomis. Pasak inspektorių, gyvūnas buvo įsibaiminęs dėl maisto trūkumo. Jis nešiojosi įsikandęs tuščią pašarui skirtą indą.
Voljere buvo įrengta būda, tačiau ji taip pat buvo labai nešvari.

Patikrinimą surengę Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai šuniui iš karto atvežė ėdalo. Jie pašėrė išbadėjusį gyvūną.

Apie šunį buvo pranešta savivaldybei. Keturkojis buvo perduotas beglobiais gyvūnais besirūpinančiai viešajai įstaigai "Būk mano draugas".

Šuns šeimininkai nėra nustatyti. Pripažinta, kad jie žiauriai elgėsi su gyvūnu. Už savo veiksmus jie turės atsakyti. Inspektorių apklausti kaimynai pasakojo, kad namo savininkų jie nematė daugiau nei tris savaites – nuo Velykų.

Pamatę, kad šuo pradėjo ėsti savo išmatas iš nevalyto voljero, kaimynai ėmė šunį šerti ir nešti jam vandenį.
Klaipėdiečiai nėra abejingi skriaudžiamiems ir neprižiūrimiems gyvūnams.

Pernai sulaukta 42 tokių pranešimų, 7 jų pasitvirtino.

Šiemet sulaukta 11 pranešimų, kurių keturi buvo pagrįsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

zenonas priekuliskis

Tokius bausti, tokia pat bausme. Dar galima suprasti jeigu butu paleides, kazkas butu priglaudes ir t.t. ir pan.

liyf

Bausti tokius degradus!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS