Princu tituluotas Silvester Belt: vieninteliai lietuviai mano, kad dainuoti reikia tik angliškai | kl.lt

PRINCU TITULUOTAS SILVESTER BELT: VIENINTELIAI LIETUVIAI MANO, KAD DAINUOTI REIKIA TIK ANGLIŠKAI

  • 22

Po pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio vykusioje spaudos konferencijoje Silvester Belt sunkiai tramdė emocijas. Žurnalistų pavadintas Lietuvos princu atlikėjas džiaugėsi įveikęs sunkumus vaikystėje ir paauglystėje bei sakė, kad didžiuojasi, jog Europai pristatė dainą mūsų kalba.

Po sėkmingo pasirodymo antradienį vykusiame pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje Silvester Belt sulaukė ypač skambaus ir šalies emocijas eurovizinę savaitę įprasminančio įvertinimo.

„Esi minėjęs, kad vaikystėje ir paauglystėje susidūrei su sunkumais, su kuriais susidurti neturėtų niekas. Dabar tave stebi milijonai, tūkstančiai už tave balsavo. Tu – Lietuvos princas, dainuojantis lietuviškai, labai tavimi didžiuojamės ir tave mylime!“ – spaudos konferencijoje sakė portalo „Eurodiena“ žurnalistas.

Spaudos konferencijoje lietuvis sulaukė klausimo ir iš Latvijos žiniasklaidos atstovo. Žurnalistas atskleidė, kad „broliukai“ kiekvienais metais diskutuoja, ar į „Euroviziją“ verta siųsti latvių kalba atliekamą kūrinį.

Silvestro vyras klausė, ar tokių abejonių nebuvo kilę jam pačiam – juk „Luktelk“ tekstą supras tik lietuviai.

„Luktelk“ dainuoju, kad „pažadu mylėti tave rytoj“. Tai – taip pat žodžiai mano vidiniam vaikui, pažadas sau. 

„Taip, iš pradžių maniau, kad reikia siųsti anglišką kūrinį, juk mūsų kalbos niekas nesupras, niekam nerūpės. Galiu pasakyti nuoširdžiai – vieninteliai žmonės pasaulyje, kurie mano, kad dainuoti reikia tik angliškai, yra lietuviai. Likęs pasaulis mano, kad mūsų kalba yra graži ir kad turėtume dainuoti lietuviškai. Visiškai nesigailiu sprendimo dainuoti mūsų kalba. Be to, manau, kad tai prideda paslaptingumo. „Luktelk“ dainuoju, kad „pažadu mylėti tave rytoj“. Tai – taip pat žodžiai mano vidiniam vaikui, pažadas sau. Kadangi jis lietuviškas, mažai kas jį supras, jis liks paslaptimi. Na, bent būtų likęs iki dabar, kai viską išdaviau!“ – juokėsi Silvester Belt.

Lietuvis pasirodys šeštadienį vyksiančiame „Eurovizijos“ finale. Kartu su juo iš pirmojo pusfinalio ten pateko Serbija, Portugalija, Slovėnija, Ukraina, Suomija, Kipras, Kroatija, Airija ir Liuksemburgas.

Ketvirtadienį paaiškėjo dar dešimt finalo dalyvių. Į finalą pateko: Latvija, Austrija, Olandija, Norvegija, Izraelis, Graikija, Estija, Šveicarija, Sakartvelas ir Armėnija.

Tiesiai į didįjį finalą pateko „didžiojo penketo“ narės Vokietija, Didžioji Britanija, Prancūzija, Italija ir Vokietija bei konkurso šeimininkė Švedija.

Taip pat paskelbta, kad Silvester Belt „Eurovizijos“ finale pasirodys septintuoju numeriu.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Paprastai

Komentarai bjaurūs. Taip ir norisi paklausti, o kiek iš čia rašančių be nuodėmių. Kiek ne išsiskyrusių, neišdavusių savo žmonų, vyrų. Kiek jaunimas gerbia vyresniuosius ir tt. O be to nei vienas nežino kokiais keliais suks nekurių vaikai ar anūkai.

Šiaip tai

Viskas gerai. Lietuvių kalba labai graži nepalyginti su anglų.O,kad suprastų turėtų būti kažkur patalpintas vertimas. Gal ir yra.Aš tik už gimtąją kalbą.

Nuuuu

Princas? Tai tik žurnalisto (taip pat kiaurasiknio) nuomonė... Normaliems žmonės jis tik eilinis iškrypėlis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS