Klaipėdoje daugės vaizdo stebėjimo kamerų | kl.lt

KLAIPĖDOJE DAUGĖS VAIZDO STEBĖJIMO KAMERŲ

Šiemet uostamiestyje viešosiose erdvėse daugės vaizdo stebėjimo kamerų. Esant būtinybei, reikalingi duomenys bus perduodami policijos pareigūnams, tad tikimasi, kad jos padės aiškinantis tiek nusikalstamų veikų atvejus, tiek atkuriant tam tikrų įvykių eigą.

Klaipėdiečiai jau ne kartą diskutavo apie tai, kad vaizdo stebėjimo kameros – itin reikalingos. Jos padeda jaustis saugiau, o netinkamų kėslų turintys asmenys, žinodami, kad yra filmuojami, ima elgtis padoriai.

Turint vaizdo stebėjimo kamerų įrašus, nusikaltimai ir jų vykdytojai išaiškinami greičiau.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėja Rita Mikluševičiūtė atskleidė, kiek vaizdo stebėjimo kamerų yra uostamiestyje.

214 – tiek vaizdo stebėjimo kamerų veikia Klaipėdoje.

„Šiuo metu veikia 214 vaizdo stebėjimo kamerų, kurias įrengė Klaipėdos savivaldybės administracija. Šiais metais planuojama pradėti eksploatuoti dar 62 vienetus vaizdo stebėjimo kamerų (20 jau yra įrengta, 42 planuojama įrengti požeminėse perėjose prie Baltijos pr. estakados, Vingio pasaže ir kt.). Šiais metais planuojamų įsigyti kamerų kaina paaiškės atlikus viešųjų pirkimų procedūras“, – teigė R. Mikluševičiūtė.

Ji taip pat įvardijo, kur siunčiami vaizdo kamerų užfiksuoti duomenys ir kur jie saugomi.

„Vaizdo stebėjimo kameros, įrengtos miesto viešosiose erdvėse, padeda policijos pareigūnams efektyviau fiksuoti pažeidėjus bei gerinti miesto saugumo situaciją. Vaizdo kameromis užfiksuoti duomenys yra perduodami į stebėjimo punktą, esantį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato patalpose. Duomenys yra saugomi, policijos pareigūnai juos gali peržiūrėti, identifikuoti ir atkurti įvykio eigą, išsiaiškinti aplinkybes ir nustatyti pažeidimus padariusius asmenis bei patraukti juos teisinėn atsakomybėn“, – teigė R. Mikluševičiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Dzin.. Visos bus vistiek 360p kur nieko neis iziureti arba neveikiancios del "techniniu nesklandumu"

Vytautui

Jeigu jūsų bendrija negali pati "susimesti" ir pasatyti porą WIFI kamerų, kurios kainuoja iki 100 Eur ? O šiaip yra toks keistas dalykas. Mieste stato kameras, kurios fiksuoja ir žmones ir transportą ir t.t. O norint pasikabinti lauko kamerą prie daugiabučio , turi gauti gyventojų sutikimą. Kitaip tave nubaus už asmens duomenų atskleidimą.

Romas

Daugiau kamerų yra gerai. Bet norint , kad jos būtų naudingos, turi būti operatoriai, kurie seka kamerų darbą ir gali užfiksuoto konkretų reikalingą veiksmą. Pati kamera fiksuoja kažkokį veiksmą, gal kokia gera programa gali kažką paryškinti ar priartinti ( kaip dažnai rodoma filmuose ), bet bendras vaizdas labai retai gali padėti nustatyti žmogaus asmenybę ar automobilio numerį. Ypač nakties metu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS