Klaipėdoje įsigaliojo nauja tvarka: po išvykų teks teikti ataskaitas | kl.lt

KLAIPĖDOJE ĮSIGALIOJO NAUJA TVARKA: PO IŠVYKŲ TEKS TEIKTI ATASKAITAS

Įsigaliojus naujai Klaipėdos savivaldybės ir jai pavaldžių įstaigų darbuotojų komandiruočių į užsienį tvarkai, visi grįžusieji po darbo kelionių Komandiruočių į užsienį tikslingumui nustatyti komisijai privalės pateikti ataskaitas ne tik raštu, bet ir žodžiu.

Pasikeitus tvarkai, pagal Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus nurodymą, yra svarstomos ne tik savivaldybės, bet ir jai pavaldžių įstaigų darbuotojų komandiruotės į užsienio šalis.

„Todėl komisijos posėdžiai dabar bus dažnesni. Be to, tobulinamas tvarkos aprašas, pagal kurį grįžusieji iš komandiruočių turės atsiskaityti komisijai, jau pateikdami ne tik raštišką ataskaitą, bet turės pristatyti, kokių gerų patirčių ir praktikų, naudingų miestui, iš tų komandiruočių parsivežė“, – teigė Komandiruočių į užsienį tikslingumui nustatyti komisijos pirmininkė, vicemerė Vaida Raugelė.

Į artimiausią komandiruotę pagal „Erasmus“ mainų programą Portugalijoje vyks „Gabijos“ progimnazijos direktorė.

Šiuo atveju visos komandiruotės išlaidos bus apmokėtos iš projektinių lėšų, savivaldybei tai nieko nekainuos.

Balandžio 16–19 d. į konferenciją Olandijoje, Amsterdame, vyks du Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus darbuotojai.

Vienam žmogui savivaldybė apmokės komandiruotės išlaidas, skirdama iki tūkstančio eurų.

Į šią komandiruotę vyks ir Klaipėdos keleivinio transporto, taip pat bendrovės „Klaipėdos paslaugos“ atstovai, bet jie komandiruotę apmokės iš savo įstaigos ir įmonės lėšų.

Abiem komandiruotėms komisijos posėdyje pritarta.

„Pasikeitus komandiruočių tvirtinimo tvarkai, kai prašymų vykti į komandiruotes yra gausiau dėl to, kad tvirtiname ir miesto pavaldžių įstaigų darbuotojų darbo keliones, komandiruočių tikslingumą svarstome kiekvieną pirmadienį. Be to, kartą per mėnesį grįžusieji iš komandiruočių privalės atsiskaityti ne tik raštu, bet ir žodžiu, kokią naudą parvežė miestui. Pirmasis toks atsiskaitymas už pastarąjį ketvirtį planuojamas balandžio mėnesį“, – teigė V. Raugelė.

Pasak V. Raugelės, naujoji tvarka turėtų formuoti atsakingesnį darbuotojų požiūrį į komandiruotes užsienyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Mokytoja

Kokia prasmė? Erasmus iš vis Europa finansuoja. Savivaldybė nė centu neprisideda.

Nuomonė

Tai dabar V Raugelė spręs kas ir kur turi vykti? Atrodo, jog kabindama makaronus Merui, ji viską sprendžia Savivaldybėje.

V

Tikimės, kad viešai atsiskaitinės ir šią tvarką priėmusieji.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS