Klaipėdą papuošė pavasarinės gėlės | kl.lt

KLAIPĖDĄ PAPUOŠĖ PAVASARINĖS GĖLĖS

Uostamiesčio viešosios erdvės ima dabintis pavasariniais žiedais. Šiomis dienomis našlaitėmis jau apsodinta nemažai miesto gėlynų ir vazų, tačiau darbų dar liko.

Klaipėdoje prasidėjo ir visu greičiu pirmyn juda gėlių sodinimo darbai.

Anot uostamiesčio želdinius prižiūrinčios įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktoriaus Gedimino Valašino, šiuo metu gėlynuose įkurdinamos našlaitės, mat tikėtina, kad miestą dar gali pasiekti kitoms gėlėms pražūtingos pavasarinės šalnos.

Pašnekovo teigimu, ateityje ryškiaspalviais žiedais pražysiantys sodinukai jau atsirado kompozicijoje „Laivelis“, boružėlėse, vazose. Artėjančią savaitę gėlėmis bus papuošta K.Donelaičio aikštė ir Danės skveras.

„O paskui – kaip nurodys savivaldybė“, – teigė G.Valašinas.

Pastebima, kad šiemet našlaitės gėlynuose sodinti pradėtos kiek anksčiau, tačiau Klaipėdoje šių darbų startas kasmet skiriasi.

Direktorius atkreipė dėmesį, kad šiemet gėles teks persodinti visame mieste, mat dar rudenį įkurdinti augalai per žiemą dėl šalnų ir sniego neteko dekoratyvumo.

Tradiciškai pavasarį pasodintas gėles vasarą pakeičia vasariniai žiedai, o rudenį į Klaipėdos gėlynus ir vėl sugrįžta įvairioms oro sąlygoms pakančios našlaitės.

Šiemet jos sodinamos įprastuose gėlynuose, kompozicijose bei vazose. Didesnių pokyčių gėlynuose nenumatoma.

GALERIJA

  • Klaipėdą papuošė pavasarinės gėlės
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Steponas

mūsų kiemą irgi papuošė.....KREIVI ŽIBINTAI> Konkursas vyko gana ilgai. Bet, kad pastatė, tai pastatė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS