Klaipėdos pedagoginėje psichologinėje tarnyboje viešėjo Japonijos ambasadorius | kl.lt

KLAIPĖDOS PEDAGOGINĖJE PSICHOLOGINĖJE TARNYBOJE VIEŠĖJO JAPONIJOS AMBASADORIUS

  • 1

Klaipėdoje mandagumo vizito buvo atvykęs Japonijos ambasadorius Tetsu Ozaki. Svečias susitiko su miesto vadovais, apsilankė Pedagoginėje psichologinėje tarnyboje, apžiūrėjo ten įrengtą japoniško stiliaus sodą.

Japonijos ambasadorius prisiminė pirmąjį apsilankymą Klaipėdos pedagoginėje psichologinėje tarnyboje dar žiemą.

Dabar čia viešėdamas, T. Ozaki pasiklausė japoniško stiliaus sode įrengto muzikinio instrumento „Do“, kurį sukūrė Linas Švirinas ir Rytis Zinkevičius, meditacinių garsų.

Puikiai įvertino įstaigos ketinimus atnaujinti terapinę-edukacinę erdvę, kurią planuojama pritaikyti mūsų krašto oro sąlygoms, čia įrengiant stogines virš esamų terasų ir pastatant medinius namelius edukacinėms veikloms bei įdiegiant interaktyvią sodo sistemą, kurią planuojama įtraukti į tarptautinį viešąjį Baltijos jūros regiono sodų tinklą.

Svečiams buvo pristatyta tarnybos veikla ir atskirai „Vaikų linija“ bei jos misija – internetu ir telefonu teikti emocinę pagalbą vaikams ir paaugliams.

Su ambasados kultūros skyriumi ateityje tarnyba planuoja organizuoti terapinius-edukacinius renginius sode: arbatos ir kimono ceremoniją, pražydus sakuroms, kaligrafijos ir origamio užsiėmimus vaikams, specialistams ir mokytojams, ikebanos puokščių gamybą prieškalėdiniu laikotarpiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kokie grąžūs kokie pūkuoti

o apie tai, kad išžudė Ainus papirko jų vadus ir užėmė jų salas, siauraakiai jobani iš tų dar sulauksim telegramų, tylus ir laukia savo laiko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS