Kokių galimybių turi jaunimas? | kl.lt

KOKIŲ GALIMYBIŲ TURI JAUNIMAS?

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje pirmąkart surengta jaunimo galimybių mugė. Joje dalyviai galėjo susipažinti su įvairiomis uostamiesčio organizacijomis ir įstaigomis, pasiklausyti uostamiesčio aukštųjų mokyklų lektorių paskaitų.

Į mugę buvo sukviestos įvairios Klaipėdos organizacijos, aukštųjų mokyklų atstovai, kurie pristatė savo įstaigų veiklas.

„Tikslas – supažindinti jaunimą su galimybėmis. Klaipėda turi daug organizacijų, kai kurios yra naujos, dar nepažintos, todėl siekiame supažindinti jaunus žmones su skirtingomis organizacijomis ir gal net padėti apsispręsti, ką veikti baigus mokyklą ir kur keliauti toliau“, – pasakojo vyriausioji bibliotekininkė, projekto vadovė Sima Pranaitienė.

Mugė buvo skirta ne tik moksleiviams, naujų žinių pasisemti galėjo kiekvienas besidomintis klaipėdietis.

„Sąvoka „jaunimas“ yra labai plati, kadangi jaunas žmogus pagal nuostatas yra iki 29 metų, todėl mes nenorime apsiriboti amžiumi. Šio projekto tikslas – praplėsti visuomenės akiratį apie galimybes Klaipėdoje ir parodyti, kad nebūtina iš čia bėgti“, – aiškino S. Pranaitienė.

Lektoriai paskaitose kalbėjo verslumo, kūrybiškumo temomis, taip pat buvo paliesti gilių asmeninių problemų dalykai.

„Siekiame įkvėpti, paskatinti, padėti. Todėl kalbame ne tik verslo ar lyderystės temomis, bet neaplenkiame ir vienos opiausių – savižudybės temų. Gyvenimas nevienalytis, todėl norime paliesti visas jo puses“, – pabrėžė S. Pranaitienė.

Pirmą kartą tokį projektą surengę bibliotekos darbuotojai teigė, kad sunkiausia buvo sukelti susidomėjimą ir į renginį pritraukti žmones.

„Sunkiausia – būti išgirstam ir pastebėtam“, – sakė S. Pranaitienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ek

Gaila, kad sita informacijs nei manes nei vaiko mokyklos nepasieke - butume mielai sudalyvave.

Ačiū iniciatoriams

Ačiū renginio sumanytojams ir organizatoriams. Kuo daugiau renginių ir ypač jaunimui bus Klaipėdoje tuo tik bus geriau.

klausimai pavadinimuose

Autoriuw netikiki savo tekstu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS