„Kultūros fabrikas“ rengiasi startui | kl.lt

"KULTŪROS FABRIKAS" RENGIASI STARTUI

Gera žinia menininkams ir kūrėjams – jau netrukus bus renkamos paraiškos reziduoti naujajame Klaipėdos inkubatoriuje "Kultūros fabrikas". Ši programa pristatyta uostamiesčio Meno tarybai.

Gera žinia menininkams ir kūrėjams – jau netrukus bus renkamos paraiškos reziduoti naujajame Klaipėdos inkubatoriuje "Kultūros fabrikas". Ši programa pristatyta uostamiesčio Meno tarybai.

Klaipėdoje buvusio tabako fabriko teritorijoje iškilo kitas fabrikas, skirtas kūrėjams. Pramoninė erdvė pritaikyta teatrui, šokiams, kinui, kitiems menams ir kūrybinių industrijų atstovams.
Projektą įgyvendina viešoji įstaiga Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra.

"Tos erdvės bus skirtos jauniems, kūrybinę veiklą pradedantiems žmonėms bei norintiems steigti savo verslus. Gal pradžioje tas projektas buvo per daug ambicingas, nes kurtas ekonominio pakilimo laikais ir sunkmetis viską pakoregavo, bet tai tik į naudą", – sakė Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros direktorė Raimonda Laužikienė.

13 mln. litų kainavusio statinio bendras plotas – beveik 4 tūkst. kv. m. Jau apskaičiuota, jog vieno kv. m nuomos kaina, įskaitant PVM, sieks 22 litus. Į šią sumą įskaičiuotos šilumos, elektros, vandens, valymo, apsaugos ir kitos eksploatacinės, taip pat personalo išlaidos.

"Jau dabar akivaizdu, kad šiam kūrybiniam inkubatoriui pradiniame steigimosi etape tikrai bus reikalinga savivaldybės dotacija. Mes tikimės, kad Klaipėdos menininkai ir verslininkai, veiksiantys "Kultūros fabrike", vienas kitą papildydami sukurs tą sinerginį produktą", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

"Šis projektas – kultūros ir ekonomikos samplaika. Menininkai čia bus mokomi verslumo tam, kad jie sukurtų produktą, kuris bus parduodamas. Tikslas yra uždirbti pinigų, meno žmonės bus mokomi dalyvauti rinkoje", – sakė Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Tikimasi, kad pavyks pritraukti Vilniuje ar užsienyje mokslus baigusių kūrėjų ir siekiama sudaryti sąlygas, kad čia ateitų patys geriausi ir talentingiausi.

"Projektas tikrai neorientuotas tik į klaipėdiečius. Mes labai daug vilčių dedame į žmones, kurie galbūt mokėsi svetur, bet norėtų dirbti Klaipėdoje. Juk yra žmonių, kurie nebeišsitenka Vilniuje ir Kaune, ir juos galima privilioti pas mus", – teigė R.Laužikienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Bjauru

Kodėl kultūra ir menas taip pažemintas iki akropolinės rinkos?

Jonas01

Beprociai. 22 lt !? Menininkams ?! A wha -ha-ha-ha :DDD Plovimo ir pjovimo fabrikas cia.

west

Aplinką sutvarkykite tarp Jono kalnelio ir to kultūros fabriko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS