„Liepų biurai“ – vizitinė Liepų gatvės kortelė | kl.lt

„LIEPŲ BIURAI“ – VIZITINĖ LIEPŲ GATVĖS KORTELĖ

  • 6

Pačiame Klaipėdos centre ilgus metus be gyvybės ženklų stūksoję ir praeivius šiurpinę istoriniai  statiniai prikeliami naujam gyvenimui. Pernai prasidėjusi Liepų gatvės ketvirtuoju ir šeštuoju numeriais pažymėtų pastatų rekonstrukcija bus užbaigta po mėnesio. Čia bendrovė „Stemma Management“ baigia įrengti šiuolaikišką A klasės verslo centrą.

Grąžins gyvybę į centrą

Naujieji šių pastatų savininkai siekė ne tik investavus lėšas sukurti patrauklų komercinį objektą, bet ir pagražinti šią miesto dalį, sakė „Stemma Management“ direktorius Nerijus Tilindis.

„Buvo keista, kad tokioje strategiškai patrauklioje vietoje pačioje miesto širdyje niekas nenori įsikurti. Pastatus  2011 m. įsigijome Valstybės turto fondo surengtame aukcione. Suma, kurią naujieji savininkai už juos mokėjo, buvo septyniaženklė. Galbūt tai ir atbaidydavo potencialius pirkėjus? Aišku, jei būtume statę naują pastatą, o ne rekonstravę senuosius, išlaidos būtų mažesnės. Tačiau ne visuomet viską lemia pinigai. Svarbu buvo ir socialinis aspektas – atnaujinti istorinę vertę turinčius objektus ir suteikti gyvybės miesto centrui“, - pasakojo N. Tilindis.

Investuotojams darbą palengvino tai, kad 2000-aisiais buvo patvirtintas detalusis šios teritorijos planas, kuriuo buvo numatyta galimybė kieme statyti priestatą.

„Mes nieko nekeitėme, o vadovavomės jau patvirtintu planavimo dokumentu“, - prisipažino verslininkas.

Prabangi apdaila ir šiuolaikiška inžinerija

Pastatai atnaujinti iš pagrindų, kieme pastatytas visiškai naujas priestatas.

Tiek senojoje, tiek naujojoje dalyse įrengtos funkcionaliai išplanuotos biurų patalpos. Visose jų įrengti sanitariniai mazgai, o kai kuriuose net dušai.

Pirmuose aukštuose esančios patalpos su atskirais įėjimais gali būti skirtos prekybai arba finansines paslaugas teikiančioms įmonėms. Iki šiol nenaudotos mansardos taip pat pritaikytos biurams, dirbtuvėms, ar kitos visuomeninės paskirties patalpoms įrengti. Paliktos medinės stogo konstrukcijos aplinkai suteikia jaukumo, o pro stoge įrengtus langus atsiveria įspūdingi Klaipėdos senamiesčio vaizdai.

Vidinių patalpų apdailai panaudotos tik aukštos kokybės apdailos medžiagos. Pastate įstatyti multifunkciai atsidarantys langai su saulės ir šilumos kontrole. Visose patalpose įrengtos šiuolaikiškos vėdinimo ir šildymo sistemos, suteikiančios galimybę šildymą ir vėdinimą reguliuoti autonomiškai.

Dar viena naujovė – pastate jau yra ir prabangiai įrengtas liftas.

Kieme pastatyta požeminė ir antžeminė saugomos automobilių aikštelės.

Generalinis pastato rekonstrukcijos rangovas – UAB „Viremida“.

Pradžia – XIX a. viduryje

Naujam gyvenimui prikeltų pastatų istorija prasidėjo XIX amžiaus viduryje. 1858 m. duomenimis, šioje vietoje buvo du sklypai. Vienas jų priklausė pirkliui F. W. Scultzui, o kitas – pirkliui ir dvarininkui W. Sperberiui. Per šimtmetį sklypų ir juose esančių namų savininkai keitėsi daug kartų.

Dabartiniame Liepų g. 6 name 1925-1931 m. dirbo žinomas šio krašto istorikas ir bibliografas Ansas Bruožis. 1942 m. duomenimis, dabartinio Liepų g. 4 pastato savininkas buvo Paulius Borchertas, kuris keturis butus nuomojo. Pastate taip pat veikė advokatų ir notarų kontora „Borchert Haus Dr. Borchert Paul“. Gretimas pastatas priklausė verslininkui Kurtui Pawlowskiui, kuris nuomojo butus.

Po karo pastatas buvo nacionalizuotas ir skirtas komunaliniams butams. 1983 m. atliktas kapitalinis remontas, perplanuotos patalpos, medinės perdangos pakeistos gelžbetoninėmis, įrengus bendrą įėjimą pastatai sujungti į vieną tūrį, panaikintos dvejos durys, tačiau rekonstruoti fasadai. Pastatuose veikė prokuratūra.
Prokurorams persikėlus į Vilties gatvėje esančius pastatus, Liepų g. 4 ir 6 pastatuose veikė Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija bei Klaipėdos žemėtvarkos skyrius.

Šioms įstaigoms persikėlus į apskrities viršininko administraciją, dabartinę meriją, Danės gatvėje, pastatai liko tušti ir nenaudojami.

Ideali vieta biurui

„Stemma Management“ pasatų fasadų nekeitė, tik juos rekonstravo. Be to, atkūrė sovietmečiu užmūrytas duris. Taip pat perklojo šaligatvį ir įrengė vietas lankytojų automobiliams pastatyti.

„Šiai miesto daliai trūko aukštos klasės biurų pastato. Čia juk pats centras, viskas ranka pasiekiama – savivaldybė, merija, mokesčių inspekcija, bankai, kitos reikalingos įstaigos. Aplink apstu kavinių ir restoranų, greta – didžiausias viešbutis, keli muziejai, kieme – Muzikinis teatras, netoliese – Skulptūrų parkas. Į autobusų ir traukinių stotis galima nueiti pėsčiomis“, - „Liepų biurų“ pranašumus vardijo N. Tilindis.

Į šį pagražėjusį ir daugiau nei du kartus prasiplėtusį komercinės paskirties objektą, kuris pavadintas  „Liepų biurais“, projekto plėtotojai nuomininkus planuoja kviesti jau nuo spalio 1-osios.

UAB „Stemma Management“

El. paštas: nerijus@stemma.lt

GALERIJA

  • „Liepų biurai“ – vizitinė Liepų gatvės kortelė
  • „Liepų biurai“ – vizitinė Liepų gatvės kortelė
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Klausimėliai

O kodėl šios įmonės toks darmbliškas ir nelietuviškas pavadinimas?,,Miesto širdyje"skant..I kodėl nerašoma kas iš to gero miestui(be ,,grožio"), kad šie veikėjai pradės veiklą tokioje prestižinėje vietoje?Po kiek numatoma mokėti nuomą ir kam?O jeigu šie pastatai yra ponų nuosavybė, tai kada ir už kiek ji įsigyta?Ir bene svarbiausi-kada bus remontuojama buvęs ,,Baltijos"kinoteatras ir pabaigtas niokoti, atsiprašau-REMONTUOTI viešbutis Viktorija?

ex Klaipeda

super

hk

Kieme pastatyta požeminė ir antžeminė saugomos automobilių aikštelės, kurios talpina 25 automobilius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS