Miestui reikia naujų kamerų | kl.lt

MIESTUI REIKIA NAUJŲ KAMERŲ

Uostamiesčio policija savivaldybės prašo atnaujinti vaizdo stebėjimo kameras. Teigiama, kad dabartinės paseno morališkai ir tinkamai neperduoda vaizdo.

Uostamiesčio policija savivaldybės prašo atnaujinti vaizdo stebėjimo kameras. Teigiama, kad dabartinės paseno morališkai ir tinkamai neperduoda vaizdo.

Įrengtos aštuonios naujos

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Alfonso Motuzo, iš dabar miestą stebinčių kamerų perduodamo vaizdo sudėtinga identifikuoti pažeidėjų veidus.

„Įrenginiai neatitinka laikmečio ir poreikio. Esant galimybei, prašytume atnaujinti vaizdo stebėjimo kameras“, – pabrėžė viršininkas.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė pasakojo, kad dabar miestą stebi 65 kameros. Aštuonios iš jų yra naujos, modernios.

Šios kameros buvo sumontuotos praėjusių metų pabaigoje. Jos stebi piliavietę ir vasaros estradą.

Šiemet naujų vaizdo stebėjimo kamerų įrengta nebus. Lėšų reikės stebėjimo posto perkėlimui į naująjį policijos komisariato pastatą. Numatoma, kad jo statybos bus baigtos vasaros pradžioje.

Dabar stebėjimo postas yra įrengtas pastate Šermukšnių gatvėje.

„Perkėlimu turėsime pasirūpinti. Ši finansinė našta guls ant mūsų pečių“, – tvirtino vedėja.

Stebės ir pietinę dalį

Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis pasakojo, kad, preliminariais skaičiavimais, posto perkėlimas atsieis apie 14 tūkst. eurų.

Tačiau į šią sumą įskaičiuotas ir dalies kamerų perkėlimas iš miesto centro į pietinę Klaipėdos dalį. Jos bus įrengtos prie kavinės „Medinava“, „Juodkrantės“ prekybos centro Naikupės gatvėje, Žardėje, prie klubo „Kalifornija“. Kameros bus išmontuotos tose vietose, kur jos nebeužfiksuoja pažeidimų miesto centre.

Kitais metais numatoma įrengti 10 vaizdo stebėjimo kamerų, dar po metų – 2017-aisiais – baigsis dabartinių įrenginių išperkamosios nuomos sutartis. Tada planuojama įsigyti 16 vaizdo stebėjimo kamerų.

„Įrenginiai yra brangūs. Dėl to ir skaičiai tokie – įsigyjame ne šimtais, o dešimtimis“, – komentavo vedėja.

Galvoja apie nuomą

Pasak K.Vintilaitės, pasibaigus išperkamosios nuomos sutarčiai, kameros atiteks savivaldybei. Tada bus galima organizuoti naują pirkimą joms įsigyti. Sąlygose bus galima nurodyti techninius reikalavimus.

„Žinoma, dabartinės kameros yra morališkai pasenusios, nebeatitinka laikmečio. Tačiau negalima sakyti, kad jos visiškai nebetinkamos. Dar tikrai galėsime panaudoti“, – tvirtino vedėja.

K.Vintilaitė dar negalėjo pasakyti, ar kameros vėl bus perkamos išperkamosios nuomos būdu. Svarstoma galimybė jas tiesiog nuomoti.

„Manytume, kad tai praktiškiau ir naudingiau, nes technologijos sparčiai sensta. Tačiau galutinis sprendimas dar nėra priimtas“, – pabrėžė vedėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ha ha

Teigiama, kad dabartinės paseno morališkai ir tinkamai neperduoda vaizdo Kas cia per nesamone.Patys bent supranta kaip konkreciai nusisnekejo?

nejuokin

Paprasykit merle gal sumazins finansavima kulturai,ir nupirks kameru miestui,juk jo sukis dabar...busite saugus....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS