Namą vaiduoklį nuo benamių saugos tinklas | kl.lt

NAMĄ VAIDUOKLĮ NUO BENAMIŲ SAUGOS TINKLAS

Namas vaiduoklis, pagarsėjęs tuo, kad galėtų būti tituluojamas vieninteliu namu uostamiestyje, kuris yra važiuojamojoje gatvės dalyje, buvo aptrauktas statybiniu tinklu, kad praeiviams nebadytų akių.

Penkiolikos butų pastatas šiuo metu stovi tuščias, nes jį paliko ir patys atkakliausi gyventojai. Dabar šis namas vaiduoklis traukia tik benamių dėmesį.

Naujojoje Uosto gatvėje 5 numeriu pažymėtas statinys nėra pripažintas avariniu.

"Dešimt butų priklauso įmonei, trys butai – fiziniams asmenims ir vienas butas yra savivaldybės, o dar vieno savininkai – kita privati įmonė. Yra įmonė, kuri vykdo techninę pastato priežiūrą. Priimtas sprendimas uždengti fasadinę pusę tinklu. O toliau namo bendraturčiai turi priimti sprendimą dėl tolesnių veiksmų – ar bus pastatas remontuojamas", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Statinių priežiūros poskyrio vyriausioji specialistė Loreta Granovienė.

Neseniai Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai tikrino situaciją šiame name. Pastato savininkai yra įpareigoti užsandarinti visas angas, kad būstas netrauktų benamių dėmesio.

"Buvo įjunkę benamiai, užveisė šiukšlyną. Tiesa, savivaldybės iniciatyva praėjusią savaitę buvo nugriautas sandėliukas, stovėjęs šio namo kieme. Pats pastatas nėra pripažintas netinkamu gyventi, bet gyvybės jame nėra", – pastebėjo L.Granovienė.

Pasak jos, vienas butų savininkų gali inicijuoti, kad pastatas būtų pripažintas avariniu.

"Tuomet būtų skirta techninė ekspertizė. Ekspertai pasisakytų, ką su juo daryti – nugriauti ar remontuoti. Taip gali nutikti ir tada, jei tikrinant pastatą paaiškėtų, kad yra deformacijų. Tuomet būtų galima reikalauti, kad atliktų ekspertizę", – tvirtino L.Granovienė.

GALERIJA

  • Šiame 15 butų pastate neliko nė vieno gyventojo, tačiau pats pastatas nepripažintas avarinės būklės.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Liberalūs griuvėsiai

Pasižiūrėkit kiek apleistų pastatų miesto centre, minimum 4 žaliu tinklu aptrauktus suskaičiavęs, o kiek tiesiog apgriuvę tūno... Prie liberalų taps Klaipėda griuvėsių muziejumi po atviru dangumi.

kaimas

remontuoti ar kazka daryti,zinoma reikia,bet kam daryti reklama del benamiu? Turekim zmogiskumo,kur dingti jiems,ypac dabar?Taip,jie patys kalti,kad neissaugojo kazkada seimos,prarado darba ar paeme koki kredita,patikeje kokiais aferistais.Ar visi esat tikri kad taip neatsitiks su jumis?

ai cia super miestas

kuriam gera gyventi ,tipo miestas prie juros ,kuriame ir prie vandens prieiti problema, nebent nuvaziuosi 10 km iki melnarages
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS