Nuo erkinio encefalito – nemokami skiepai | kl.lt

NUO ERKINIO ENCEFALITO – NEMOKAMI SKIEPAI

Ne tik miškuose ir pievose, bet ir parkuose ar soduose besiveisiančios erkės gali užkrėsti pavojinga virusine liga. Nuo balandžio pradžios per 600 miesto gyventojų buvo suteikta galimybė nemokamai gauti pirmąją vakcinos dozę nuo erkinio encefalito. O jau rudenį tai padaryti nemokamai galės tik 50–55 metų gyventojai.

Virusinė liga, pažeidžianti žmogaus smegenis, – erkinis encefalitas dažniausiai žmogui perduodama per erkės įsisiurbimą.

Todėl Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras kartu su Klaipėdos savivaldybe skatina gyventojus skiepytis.

„Skiepus gyventojams finansuoja Klaipėdos savivaldybė. Šia programa siekiame, kad gyventojai atkreiptų didesnį dėmesį į pavojingą erkių pernešamą ligą, todėl tikimės, kad pirmoji nemokama dozė paskatins gyventojus pradėti skiepytis, o vėliau jie galės savarankiškai užbaigti vakcinavimo planą“, – teigė Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Brigita Abartytė.

Pirmąja vakcinos doze praėjusiais metais, miesto sveikatos biuro duomenimis, buvo paskiepyta beveik 570 gyventojų, o šiemet, pasak B. Abartytės, planuojama paskiepyti 630 klaipėdiečių.

Kaip teigė specialistė, pagal Nacionalinę imunoprofilaktikos programą 50–55 metų grupės gyventojai nuo erkinio encefalito galės pasiskiepyti nemokamai nuo šių metų rudens pradžios.

„Balandžio mėnesį vykusioje registracijoje skiepams vietos nebeliko pirmą dieną, dabar rudenį, nuo rugsėjo 1 dienos, nemokamai pasiskiepyti galės 50–55 metų klaipėdiečiai“, – sakė B. Abartytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

D.

Ir vėl NEMOKAMAS SŪRIS ... PELĖKAUTUOSE... Pavadinai kitaip, "paskyrei" tam tikrą amžiaus grupę žmonių - ir "vualia" !..

JADZE

Prie ko cia mums kaunieciams ta Klaipeda ? Rasykit kur Kaune gaut nemokamus skiepus

kosmonautu

valstybe, koks logiskas paaiskinimas tokio metu diapazono?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS