Planuotas įėjimo į Girulių pliažą remontas šiemet neįvyks | kl.lt

PLANUOTAS ĮĖJIMO Į GIRULIŲ PLIAŽĄ REMONTAS ŠIEMET NEĮVYKS

Rugsėjo pradžioje turėjęs įvykti įėjimo į Girulių pliažą remontas neįvyks. Uostamiesčio savivaldybė savo iniciatyva sutartį su rangovu nutraukė dėl neadekvačios sumos, kuri būtų skirta tik vieno pliažo prieigoms sutvarkyti. Jau imta svarstyti apie kitus sprendinius, kuriuos būtų galima įgyvendinti kitąmet ne tik Giruliuose, bet ir Melnragėje.

Suma – itin didelė

Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas patvirtino, kad sutartis su darbus turėjusia vykdyti rangove bendrove „Ecomas“ buvo nutraukta.

„Pas mus yra keletas pliažų ir keletas įėjimų į juos, bet kažkodėl buvo išskirtas vienas įėjimas ir ta suma – gana solidi, kalba čia apie beveik 470 tūkst. eurų 120 metrų tako sutvarkymui. Sprendimai – aptaisymas medžiu ir visa kita. Manome, kad tai nėra atsparu vandalizmui. Niekas pliažų ne vasaros laikotarpiu nesaugo, tad paskui reikėtų remontuoti“, – sakė A. Kamarauskas.

Algirdas Kamarauskas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ieškos išeities

Klaipėdos savivaldybės atstovai jau rado išeitį – dalyvaus Seimo vykdomame projekte „Išmanusis miestas“ ir veikiausiai gaus architektūrinių siūlymų.

„Kiekviena savivaldybė pateikia keletą teritorijų, dėl kurių nori gauti tam tikrus architektūrinius sprendinius. Dalyvauja ir jauni, ir patyrę architektai, tarp jų – ir iš tarptautinių organizacijų. Klaipėda šiemet šiame projekte dalyvauja pirmą kartą. Nors kiti miestai jau nemažai metų dalyvauja ir už simbolinį mokestį tam tikroms teritorijoms gauna labai neblogų pasiūlymų, kurie yra įgyvendinami. Viena tokių teritorijų, kurią mes šiais metais teikiame tam konkursui, – būtent dėl Klaipėdos pliažų – Melnragės ir Girulių įėjimų sprendinių“, – pažymėjo vicemeras.

Manoma, kad pasiūlymų iš kompetentingos komisijos Klaipėdos savivaldybė gaus kitų metų gegužės pabaigoje arba birželio pradžioje.

Sutartis buvo nutraukta mūsų iniciatyva.

Po to veikiausiai bus organizuojamas techninio projekto paruošimas ir jo įgyvendinimas.

Tikimasi, kad sprendiniai atitiks lūkesčius – bus numatytas apšvietimas, suoleliai, vietos kojoms nusiplauti.

Sumokės 16 tūkst. eurų

A. Kamarauskas paaiškino, kodėl rangovui „Ecomas“ savivaldybė turės sumokėti 16 tūkst. eurų.

„Pagal netesybų punktą, kuris yra nurodytas sutartyje, suma yra 0,02 proc., tai yra apie 16 tūkst. eurų. Įvertiname tai, kad rangovas jau buvo įsigijęs tam tikrų medžiagų, šiuo atveju – inkarus atraminėms sienutėms, jie kainavo apie 6 tūkst. eurų. Mes medžiagas pasiimsime ir pritaikysime kituose projektuose“, – tikino vicemeras.

Tas pats rangovas galės dalyvauti ir kitąmet rengiamame konkurse.

„Sutartis buvo nutraukta mūsų iniciatyva. Ko nors nei gero, nei blogo negaliu pasakyti. Jie turi teisę dalyvauti konkursuose. Su sutarties nutraukimu šita teisė nėra atimta, mes negalime to padaryti. Manau, kad jeigu jie norės, galės konkurse dalyvauti“, – kalbėjo A. Kamarauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS