Po pirmo sniego – paralyžius keliuose | kl.lt

PO PIRMO SNIEGO – PARALYŽIUS KELIUOSE

Pirmasis, vos kelių centimetrų storio, sniegas antradienio rytą vairuotojus įkalino neįtikėtino ilgio spūstyse. Kai kam kelionė į uostamiestį iš Klaipėdos rajono truko net dvi valandas.

Nulėkė į griovius

Ryte prasidėjęs snygis tapo netikėtu išbandymu vairuotojams. Prieš aštuntą valandą ryto keliuose pasipylė avarijos.

Kelyje Šilutė–Klaipėda, už Dituvos žiedinės sankryžos, nuo kelio nulėkė keturi automobiliai.

Bent dviejų iš keturių avarijas patyrusių automobilių vairuotojai, prieš tai per daug drąsiai prazvimbė pro kitus automobilius, kurie į uostamiestį važiavo labai lėtai.

Viena vairuotoja socialiniame tinkle pasidalijo pastebėjimu, kad važiuodama grioviuose išvydo dvi ką tik ją lenkusias mašinas.

Spūstys po aštuntos ryto jau buvo visose įvažose į uostamiestį – tiek nuo Palangos pusės, tiek nuo automagistralės ir Šilutės pusių.

Aplink Jakų žiedinę sankryžą visomis kryptimis buvo susiformavusios mažiausiai po du kilometrus nutįsusios mašinų eilės.

Absoliuti vairuotojų dauguma elgėsi labai mandagiai, vieni kitiems suteikdavo galimybę persirikiuoti ar įvažiuoti į žiedinę sankryžą. Tačiau spūstys judėjo itin lėtai.

Gretos Namentkevič nuotr.

Keliuose – sąmyšis

Policija antradienio rytą sulaukė tik kelių pranešimų apie eismo įvykius.

„Ne itin daug tų įvykių, o toks balaganas. Aš per valandą iš Telšių atvažiavau. Bet laimei, kad daug anksčiau, nei visos tos spūstys prasidėjo“, – kelių būkle stebėjosi net Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Ramūnas Stasiulis.

R. Stasiulis svarstė, kad rytines spūstis nulėmė vairuotojų nepersiorientavimas į žiemai būdingą vairavimo stilių.

Kol visi neįpras vairuoti naujomis sąlygomis, taip ir bus.

„Kol visi neįpras vairuoti naujomis sąlygomis, taip ir bus“, – pastebėjo R. Stasiulis.

Tačiau vairuotojai, kuriems vakar teko važinėti tiek miesto, tiek rajono keliais, tvirtino, kad kelininkai gal ir buvo padrėbę druskos, tačiau keliai buvo slidoki.

Klaipėdos gatvėse, ypač ties šviesoforais reguliuojamomis sankryžomis, daugybė automobilių slidinėjo, nors iš vietos ir stengėsi pajudėti labai atsargiai.

10.41 val. uostamiesčio policija gavo pranešimą, kad Debreceno gatvėje autobusiukas „Mercedes-Benz“ yra užvažiavęs ant šaligatvio. Mašina nuvažiavo į krūmus.

„Pirminiais duomenimis, autobusiuke buvo vairuotojas. Ar jis sužeistas, kol kas informacijos neturime, pareigūnai įvykio vietoje“, – apie įvykį prieš pietus pranešė uostamiesčio policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Klaipėdietis Robertas redakcijai skundėsi, kad Minijos, Naujojo Sodo ir kitos gatvės buvo nenuvalytos iki pat 12 val.

„Aš neturiu žodžių. Ką veikia kelininkai ir ką veikia už miesto priežiūrą atsakingas savivaldybės skyrius? Tuoj pietūs, o miesto gatvės yra baisios“, – piktinosi vairuotojas.

Gretos Namentkevič nuotr.

Druską bėrė dar naktį

Ką rytą veikė kelininkai, paaiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto priežiūros skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

„Miesto kelių valymu rūpinasi trys rangovų kompanijos. Pietinę miesto dalį valo įmonė „Vakarų švara“, centrinę – bendrovė „Ecoservice“, o šiaurinę miesto dalį prižiūri įmonė „Klaipėdos paslaugos“. 5 val. ryto keliuose jau buvo barstomos sniegą tirpdančios medžiagos“, – pasakojo I. Kubilienė.

Įmonės „Klaipėdos paslaugos“ sniego valytuvai darbą pradėjo dar naktį.

„Jie savo aptarnaujamoje šiaurinėje Klaipėdos dalyje gatves barstė druskos ir žvyro mišiniu nuo 3 val. ryto“, – patikino įmonės „Klaipėdos paslaugos“ atstovas.

6 val. greideriai grįžo į įmonės teritoriją, pasikrovė naują smėlio ir druskos mišinio porciją, tačiau dėl susiformavusių kamšačių, sniego valymo mašinos į kelius negalėjo pajudėti.

„Nuspręsta, kad technika išjudės į gatves tik po to, kai baigsis didelis mašinų srautas. Valyti kelius, kai yra susidariusios mašinų spūstys ir dar sninga – bergždžias darbas“, – aiškino įmonės atstovas.

Į klaipėdiečių skundus socialiniame tinkle sureagavo ir Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

„Kelius prižiūrinčioms bendrovėms dar prieš žiemos sezoną pasakiau, kad praėjusių metų situacija negali kartotis ir nuolat palaikysiu kontaktą su kelininkais bei stebėsiu situaciją keliuose“, – patikino Klaipėdos meras.

GALERIJA

  • Po pirmo sniego – paralyžius keliuose
  • Po pirmo sniego – paralyžius keliuose
  • Po pirmo sniego – paralyžius keliuose
  • Po pirmo sniego – paralyžius keliuose
Gretos Namentkevič nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (87)

Kitas

Pas daugelį verksnių pačių kiemai nenukasti, padangos panaudotos nupirktos, vaikšto su rožiniais akiniais ir viskas ką sugeba tai paverkti. Nepatinka miestas, važiuok ten kur geriau, į kokį kaimą. Kaip matau ten tokiems vieta.

Rimtai v , taip beviltiška ?

O kaip reikėjo patikrinti " valytojus " vasarą ? Sniego nebuvo . Meras PRIEŠ MĖNESĮ pasirūpino kaip " valytojai " pasiruošė žiemai , atsakymas - paruošėme . Ir ką ? Tiki . Deja pirmas sniegas , parodė kaip liberaliai t.y. bet kaip į darbą žiūri " valytojai " . Meras KITĄ RYTĄ pasakė aiškiai arba dirbate arba išpašolvoninimas . Pagarba . O kas dėl.Mogiliovo g. , panašu jūs vienintelis likote nieko nežinantis :) Darbus užsakė liberalieji , bedirbant , netikėtai rado laidus , kuriuos prižiūri ESO ir kurie turi atlikti darbus :) vėl darbai vėl pirkimai vėl laikas eina ....Liberalieji nevykėliai nesugebėjo taip paruošti sutartis , kad nebūtų " netikėta " ...deja . Nors man vis labiau aiškėja , buvusiems liberaliems ir konservatoriams visiškai dzin kaip gyvena klaipėdiečiai . Meras dar turės dirbti su nevykėlių " užsakymais " .

.

Atkreipkite dėmesį į nuotraukas - tas pats KLAP sunkvežimis nufotografuotas tos pačios fotografės iš abiejų pusių. Jis nedirba, o stovi, specialiai atvažiavęs į fotosesiją "veiklos" imitacijai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS