Požeminės perėjos Klaipėdoje kelia šiurpą | kl.lt

POŽEMINĖS PERĖJOS KLAIPĖDOJE KELIA ŠIURPĄ

Klaipėdiečiai piktinosi netvarka kai kuriose požeminėse pėsčiųjų perėjose. Miestiečiai tikino, kad bijo jomis naudotis, nes gali būti užpulti.

Klaipėdiečiai piktinosi netvarka kai kuriose požeminėse pėsčiųjų perėjose. Miestiečiai tikino, kad bijo jomis naudotis, nes gali būti užpulti.

Uostamiestyje yra šešios pėsčiųjų požeminės perėjos. Keturiomis: prie buvusio "Rasos" kombinato, Vingio prekybos centro, Taikos ir Baltijos prospektų žiedinėje sankryžoje, po Pilies tiltu – klaipėdiečiai ir miesto svečiai naudojasi.

Dviem iš jų Šilutės plente – prie valstybės įmonės "Regitra" ir ties Šiaulių gatve – reikia remonto. Atnaujinus šias požemines pėsčiųjų perėjas, yra numatyta panaikinti antžemines.

Šiemet ketinama pirkti paslaugą, kad būtų parengti jų atnaujinimo projektai.

Tačiau miestiečiai piktinasi netvarka ir kai kuriose naudojamose požeminėse pėsčiųjų perėjose. Pasak jų, ten nuolat dvokia šlapimu, visur nešvaru, vaikšto įtartini asmenys.

"Gyvenu Vingio gatvėje. Stengiuosi kuo rečiau vaikščioti per požeminę perėją. Ji kelia šiurpą net dieną. Jei pamatau, kad kas nors ateina, stipriau suspaudžiu pirkinių maišelį. Bijau, kad neapvogtų", – pasakojo moteris.

Garbaus amžiaus klaipėdietės teigimu, apiplėšti žmogų požeminėje perėjoje nėra sudėtinga.

"Bumbt kuo nors per galvą, ir viskas. Todėl stengiuosi per jas neiti net dieną", – pabrėžė moteris.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad požeminės pėsčiųjų perėjos esą nuolat prižiūrimos. Jos valomos tokiu pat intensyvumu, kaip ir miesto šaligatviai. Keičiami ir perdegę jų šviestuvai.

"Požeminės perėjos tikrai nėra paliktos likimo valiai. Prižiūrime jas. Žmonėms ir patiems reikėtų būti tvarkingesniems. Juk jie patys ir pridergia, o ne kas kitas", – komentavo direktorius.

Vadovas atkreipė dėmesį, kad tik atnaujinus požeminę perėją po Pilies tiltu ją "išgražino" grafitininkai. Šie "šedevrai" jau nuvalyti.

L.Dūda pasakojo, kad per pastaruosius metus buvo keli atvejai, kai požeminėje perėjoje buvo užpulti žmonės. Tačiau atkreipė dėmesį, kad tokie įvykiai gali nutikti ir gatvėje.

"Visur baisu. Aišku, gal vakare ir nereikėtų eiti vienam požemine perėja. Jei žmogus jaučiasi nesaugiai, gali nueiti iki šviesoforo ir tada kirsti gatvę", – tvirtino vadovas.

GALERIJA

  • Situacija: kai kurios požeminės pėsčiųjų perėjos miestiečiams kelia nemalonų įspūdį.
  • Požeminės perėjos Klaipėdoje kelia šiurpą
  • Požeminės perėjos Klaipėdoje kelia šiurpą
  • Požeminės perėjos Klaipėdoje kelia šiurpą
  • Požeminės perėjos Klaipėdoje kelia šiurpą
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Klausimėlis

Ar šių perėjų valdytojas savivaldybė? Įdomu ar išrašė sau baudą už garafiti išterliotas sienas???????

Visur baisu.

tai darykit konkrečiai ką nors, o tai net gėda toks posakis.

?????

Reikia ikurti dar viena instancija prie savivaldybes kuri rupintusi tu vandalu siautejimu ir baustu uz pastatu niokojima,dabar jie veikia kiek nori , 90% pastatu ir pastociu nukeverzoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS