Tarp priedangų Klaipėdoje – ir požeminės aikštelės | kl.lt

TARP PRIEDANGŲ KLAIPĖDOJE – IR POŽEMINĖS AIKŠTELĖS

Uostamiestyje ir toliau didinamas priedangų skaičius. Planuose numatyta priedangomis paversti kai kurių statinių požemines automobilių stovėjimo aikšteles. Teigiama, kad tokiu būdu laikinai pasislėpti dėl kilusio karo pavojaus iš viso galėtų iki 36 proc. miesto gyventojų.

Kol kas Klaipėdoje parinktos ir patvirtintos 59 priedangos. Iš jų nepažymėtos priedangos lipduku – keturios.

Praėjusį pavasarį savivaldybės administracija kreipėsi į daugiabučių namų administratorius dėl to, kad gyventojai tvarkytųsi rūsius, kurie taip pat galėtų būti naudojami kaip laikina priedanga. Šiemet ketinama šį paraginimą išsiųsti pakartotinai.

Trečiadienį vykusiame Priedangų Klaipėdos savivaldybės teritorijoje parinkimo komisijos posėdyje buvo kalbama apie dar vieną priedangų paieškos etapą.

„Yra sudaryta darbo grupė, kuri nagrinėja, eina, žiūri, vertina. Dabar teikiama papildyti sąrašą šešiais objektais požeminiuose garažuose. Tai – naujas etapas. Pirmasis etapas buvo savivaldybės patalpos – vaikų darželiai, mokyklos, antras – ir savivaldybės, ir ne savivaldybės objektai, o šis trečias – su privačiais valdytojais, kurie turi požeminius garažus“, – pasakojo Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Arūnas Barbšys. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jis pažymėjo, kad su šiais privačiais valdytojais bus sudarytos sutartys.

Reikalui esant, sąrašą išplėsime.

„Ruošiamasi tam, kad, esant reikalui, ten būtų saugomi nebe automobiliai, o gyventojai“, – sakė A. Barbšys.

Tačiau kyla klausimas, ar dėl to jau dabar nekiltų nusiskundimų?

„Kils klausimas – žmogaus gyvybės ar turto apsauga? Tuo atveju, jei būtų skelbiamas karo pavojus, ekstremali situacija, tada įsigaliotų kita tvarka, ir visos reikalingos patalpos būtų perimtos įsakymu“, – tikino mero pavaduotojas.

Bet be gyventojų sutikimo sutartys negalėtų būti pasirašytos.

„Jeigu situacija tokia, prašysime, kad rinktųsi gyventojai ir leistų pasirašyti sutartis. Dirbsime tam, kad nelauktume ekstremalios situacijos ir kad tos priedangos būtų pažymėtos. Kol nėra būtinybės, jos naudojamos įprastai paskirčiai. O reikalui esant, sąrašą išplėsime“, – teigė A. Barbšys.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

cha

Kokį didelį darbą nudirbo- priklijavo visur popierius su užrašu "priedanga". Su tokiais nuopelnais tautai Bilotaitei ir į prezidento rinkimus galima eiti.

Ramass

Tai nebent priedanga nuo paukščių šūdų. Kas bus jei jos įėjimas užgrius? Kur vandens , maisto , medikamentų atsargos? Lipduką užklijavo , jau saugu.

PRIDANGA TAI VUALIS, KAD DZIUNDZĖS GALĖTŲ PASISLĖPTI

Na mūsų kumelė, ar prezidentinė kucharka iš BY
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS