Tauralaukio progimnazijos įkurtuvės vėl nukeliamos | kl.lt

TAURALAUKIO PROGIMNAZIJOS ĮKURTUVĖS VĖL NUKELIAMOS

Tauralaukio progimnazijos įkurtuvės naujojoje mokykloje Senvagės gatvėje vėl atidedamos, šįkart po moksleivių velykinių atostogų balandžio pradžioje. Esą apdailos darbai dar nebaigti, pastatas nepriduotas, nesumontuoti ir visi baldai. Užsitęsusios mokyklos statybos miestui kainavo dukart brangiau nei planuota.

Į naujas patalpas modernioje mokykloje Tauralaukio progimnazijos mokiniai ir mokytojai turėjo įsikelti šių metų pradžioje po kalėdinių atostogų. Paskui terminas nukeltas iki vasario vidurio, dar vienų vaikų atostogų, bet ir vėl įkurtuvių kol kas nebus.

„Nepradėsime dirbti naujoje mokykloje nuo vasario pabaigos, kaip buvo žadėta. Įkurtuvės nukeltos. Mokykla tikisi, kad į naujas patalpas įsikelsime per velykines moksleivių atostogas balandžio pradžioje. Mes dažnai važiuojame į tą mokyklą, darbininkai ten tebedirba. Dar kloja grindis, tvarkosi, veža baldus, montuoja. Labai tikimės, kad šiais mokslo metais galėsime įsikraustyti, nes reikėtų prisijaukinti erdves“, – kalbėjo Tauralaukio progimnazijos direktorė Rima Narkienė.

Įkurtuvės nukeltos.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Žuko, pabaigus apdailos darbus, laukia pastato pridavimas.

O kai pastatas bus priduotas, bus galima švęsti įkurtuves.

Amžiaus statyba įvardintos mokyklos statybų kaina Senvagės gatvėje nuo pradinės 10,9 mln. eurų išaugo beveik du kartus – iki 19 mln. eurų.

Tačiau panašu, kad tai dar ne visos išlaidos, susijusios su šia mokykla.

Progimnazijos direktorė neslėpė, jog eismas prie naujos įstaigos bus sudėtingas.

Pastarajame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje prasitarta, kad moksleivių saugumui reikėtų šalia mokyklos pastatyti pėsčiųjų ir dviratininkų tiltą per Dangės upę, kad vaikai ir kiti galėtų saugiai pasiekti Tauralaukį.

Tai esą būtų dar viena saugi jungtis, tačiau panašu, kad ši idėja atidėta neapibrėžtai ateičiai.

„Pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas šalia naujos mokyklos Senvagės gatvėje gal bus tik ateities vizijose. Artimiausių dvejų metų strateginiuose miesto planuose jo nėra numatyta“, – teigė A. Žukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Ponams Tauralaukio

Nors iš kitos pusės jei yra debilų mąstančių, kad naujas tiltas padės išvengti spūsčių prie mokyklos, o per seną tiltą pėsčiųjų taku tikrai neleis pėstute vaikų,o veš automobilių,nes pėstute per didelis vingis ir šauks mums reikia naujo tilto į mokykla!! nu tada Vatsonai kodėl ne įsisavinti dar viena kitą melejuona:))

Ponams I Tauralaukio

Kokio velnio tas tiltas,vėl milijonus ištaškys..o naudos nulis.. Yra gi tiltas pagrindinis su taku pestiesiams,ar mažiesiams ponams per didelis lankas gausis per ten eiti iki mokyklos?? Juokdariai

Sigitas

Taigi ir taip buvo aišku, kad dabar nereikia ir ne verta įsipareigoti to ko ne įmanoma laiku padaryti. Nes kitu atveju tos problemos gali iškilti ir prasidėjus naujiems mokslo metams. Todėl dabar neskubant reikia atlikti tuos baigimo darbus, kad ateinant naujiems mokslo metams visi mokytojai ir mokiniai galėtu ramiai pradėti mokslo metus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS