Uostamiesčio gatvėse – šokiruojantys vaizdai: tokio įžūlaus vairuotojų elgesio dar reikėtų paieškoti | kl.lt

UOSTAMIESČIO GATVĖSE – ŠOKIRUOJANTYS VAIZDAI: TOKIO ĮŽŪLAUS VAIRUOTOJŲ ELGESIO DAR REIKĖTŲ PAIEŠKOTI

Per vieną dieną socialiniame tinkle klaipėdiečiai paviešino net penkias situacijas, užfiksuotas Klaipėdos gatvėse. Tokio įžūlaus vairuotojų elgesio dar reikėtų paieškoti.

Šviesoforų nemato

Klaipėdiečiai važiuoja prieš eismą, neria skersai sankryžos degant raudonam šviesoforo signalui, o medikų automobilis, skubantis gelbėti kažkieno gyvybės, sausakimšoje spūstyje – nematomas kitų mašinų vairuotojams.

Socialinio tinklo paskyroje "Reidas" vairuotojai neapsikentę paviešino filmuotas medžiagas. Pagal kai kurias jų policijos pareigūnai drąsiai galėtų pradėti tyrimus, o kelių ereliai susimokėtų nemenkas baudas.

Naujojo Sodo ir Naujosios Uosto gatvių sankryžoje nufilmuotas automobilis, skersai sankryžos neriantis degant raudonam šviesoforo signalui.

Paviešinto vaizdo įrašo autoriui kitas automobilis iššoko prieš pat mašinos nosį, kai žmogus jau buvo pradėjęs judėti. Tuo metu Naująja Uosto gatve, degant draudžiamam šviesoforo signalui, dar suskubo pradumti viena mašina.

Kitame įraše užfiksuota vėl ta pati sankryža, kurioje, degant raudonam signalui, vairuotojai suko į kairę.

 

 

 

 

 

Nėrė prieš eismą

Liepojos gatvėje automobiliui staiga prieš nosį iššoko ratuotas veikėjas, kuris sugalvojo apsisukti tokioje vietoje, kur tai daryti draudžiama.

Kitame įraše užfiksuota, kaip vienoje uostamiesčio išvažų vakare susiformavusioje spūstyje tarp mašinų į priekį turėjo brautis greitosios medicinos pagalbos automobilis.

Nors jau seniai galioja Kelių eismo taisyklių pakeitimai, kur aiškiai nurodyta, kaip vairuotojai turi praleisti specialiųjų tarnybų transportą, niekas medikams neskubėjo duoti kelio.

Net ir tokioje spūstyje medikų automobilis turi gauti pirmumą – mašinos turi sustoti kairėje ir dešinėje esančiuose kelkraščiuose.

Dar viena situacija, nufilmuota klaipėdiečio, parodo, kad net ir įžūliai vairuojantis pilietis gali kitam draskyti akis, mirkčiodamas priekiniais žibintais.

S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje nufilmuota, kaip automobilis važiuoja prieš eismą.

Kokiu asilu reikia būti, kad greitosios nepraleistum?

Situaciją užfiksavęs vairuotojas pirmas "pamirksėjo" priešprieša atvažiuojančiai mašinai, perspėdamas, kad ši važiuoja netinkamai.

Tačiau šio automobilio vairuotojas atsakydamas taip pat pasignalizavo žibintais ir nuvažiavo toliau.

O štai dar viename vaizdo įraše užfiksuotas jau ne automobilis, o karšto maisto išvežiotojas, skriejantis dviračiu Herkaus Manto gatve.

Dviratininkas net nesuktelėjęs galvos nėrė skersai gatvės prieš pat važiuojančio automobilio nosį.

Išvežiotojas kirto keturias eismo juostas ir dvigubą ištisinę juostą.

"Ko nepadarysi dėl kliento noro gauti karštą kotletą", – taip vaizdelį apibūdino socialinio tinklo paskyrą "Reidas" administruojantis Gintaras Vaičekauskas, ne vieną dešimtmetį filmavęs laidą apie avarijas pajūryje.

Gintaras Vaičekauskas. Asmeninio archyvo nuotr.

Medžiaga – policijai

"Aš įsitikinau, kad niekas nesikeičia. Tai, kaip vairuoja klaipėdiečiai, ir toliau šokiruoja. Kertamos ištisinės linijos, varoma prieš eismą, o šviesoforų signalų iš viso niekas nežiūri. Tai yra baisu. Visus vaizdo įrašus susiuntė patys vairuotojai, kurie jau neapsikenčia dėl to, kas vyksta miesto gatvėse", – teigė G. Vaičekauskas.

Prisiminęs savo televizijos laidą, jis pripažino, jog reikėjo dešimtmečių, kad pasikeistų lietuvių požiūris į girtus vairuotojus.

"Buvo didžiausia gėda papulti girtam į "Reido" laidą. Aš įsitikinęs, kad dirbau šventą darbą. Tik vairuotojų sąmoningumas keičiasi ne taip greitai, kaip norėtųsi", – pripažino G. Vaičekauskas.

Tai rodo ir socialiniame tinkle paliekami komentarai.

"Daugelis tokių "budulių" kaltina situaciją nufilmavusį vairuotoją. Ir taip nuolat vyksta. Tačiau dažniausiai šių veikėjų drąsa pasibaigia vos atsikėlus nuo kompiuterio. Bet tai kokiu asilu reikia būti, kad greitosios nepraleistum? Tai yra nesuvokiama. Aš dėl to ne visuose vaizdo įrašuose dengiu mašinų numerius. Tegul policija padirbėja", – teigė G. Vaičekauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Atsargus

Minijos gatve vienas su juoda audi a6 ar a8 nuolat skraido, kad bijau bevažiuot ta gatve

o kas gal matė kaip by bi čiulpe žvirblis

aš labai susjaudines

to Juosta,

to Juosta, o jei iš priekio suka į kairę, tai nuo kada "karalių" turi praleisti, jei įsukia į dviejų juostų gatvę. Suki į dešinę ir užimk dešinę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS