Statistika po švenčių: klaipėdiečiai traumų išvengė | kl.lt

STATISTIKA PO ŠVENČIŲ: KLAIPĖDIEČIAI TRAUMŲ IŠVENGĖ

Klaipėdos regione ypatingų nelaimių pirotechnika, nors gyventojai jos priemones sprogdino visą mėnesį, neatnešė. Gydytojų teigimu, besikreipusiųjų, kurie nukentėjo nuo petardų, būta, tačiau didesnių traumų vis dėlto išvengta. Kai kurios uostamiesčio gydymo įstaigos  susižeidusiųjų išvis nesulaukė.

Kasmet likus mėnesiui iki didžiųjų metų švenčių imama pastebėti vis daugiau pirotechnikos prekiautojų prekybos centruose bei kitose viešose miesto vietose. Tokiu pat laiku pasigirsta vis daugiau šventinių fejerverkų šūvių bet kuriuo paros metu. Gydytojai tokiomis dienomis ima dešimtimis skaičiuoti įvairias traumas, atsiradusias dėl nesaugaus pirotechnikos naudojimo.
Šiais metais visoje Lietuvoje buvo net kelios dešimtys susižeidusiųjų, tarp jų – beveik trečdalis vaikų, neišvengta ir sunkių traumų.

Uostamiesčio medikai tikino, kad praėjęs šventinis laikas šį kartą buvo ramesnis. „Didelių traumų nebuvo, pacientų gydyti stacionariai nereikėjo“, – teigė Respublikinės Klaipėdos ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Zigmas Juzumas.

Gydytojai vis tiek stebėjosi, kad nors prieš šventes gyventojai visuomet raginami imtis visų įmanomų atsargumo priemonių, jog išvengtų sužalojimų, tačiau kasmet vis atsiranda nukentėjusių.
„Nors smarkių sužalojimų ir nebuvo, tačiau įvairių apsibrozdinimų ir nesmarkių nudegimų fiksavome“, – sakė Z.Juzumas.

Per praėjusias šventes ir prasidėjusius naujus metus į Klaipėdos jūrininkų ligoninę nesikreipė nė vienas nuo pirotechnikos nukentėjęs žmogus.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausiasis specialistas Albinas Strumyla sakė, kad policijos duomenimis, uostamiestyje nukentėjusių neužfiksuota, o Klaipėdos rajone buvo du. „Rajone buvo du įvykiai, tačiau jie nebuvo įtraukti į kriminalinių įvykių suvestines, kadangi išsiaiškinta, jog dėl traumų buvo kalti patys nukentėjusieji“, – informavo A.Strumyla.

Policijos atstovas pasidžiaugė, kad šiais metais buvo išvengta turto apgadinimo atvejų. „Šis šventinis laikotarpis buvo gana ramus“, – pasakojo pašnekovas.

Faktai ir skaičiai

Per praėjusius metus ir kelias šių metų dienas visoje Lietuvoje nuo pirotechnikos gaminių nukentėjo 31 žmogus.
Iš visų nukentėjusių – 10 nepilnamečių.
11 susižalojusių buvo gydoma ligoninėje.
Šiuo laiku taip pat buvo užfiksuota 19 turto sugadinimo atvejų.
Iš jų – 16 padaryta iš chuliganiškų paskatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS