Uostamiesčio kiemams gresia virsti sąvartynais | kl.lt

UOSTAMIESČIO KIEMAMS GRESIA VIRSTI SĄVARTYNAIS

Uostamiesčio daugiabučių namų kiemai gali virsti sąvartynais. Siūloma, kad didžiosios atliekos būtų išvežamos ne kartą per savaitę, kaip yra dabar, o tik du kartus per metus, senų padangų nebebūtų leidžiama palikti prie konteinerių.

Uostamiesčio daugiabučių namų kiemai gali virsti sąvartynais. Siūloma, kad didžiosios atliekos būtų išvežamos ne kartą per savaitę, kaip yra dabar, o tik du kartus per metus, senų padangų nebebūtų leidžiama palikti prie konteinerių.

Pasikeitė teisės aktai

Naujų Klaipėdos komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių projektas vakar pristatytas Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Daivos Berankienės, keisti taisykles reikia dėl pasikeitusių viršesnių teisės aktų.

Siūlomiems pakeitimams taip pat įtakos turėjo rugsėjį pradėjusios veikti trys didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės. Dabar jų veikla nėra reglamentuota.

D.Berankienės teigimu, siekiama, kad klaipėdiečiai pradėtų naudotis naujosiomis aikštelėmis.

Jei miesto taryba pritars naujosioms taisyklėms, labiausiai keisis didžiųjų atliekų ir naudotų padangų surinkimo tvarka.

Grafikus skelbtų viešai

Dabar prie konteinerių palikti seni baldai, rakandai, padangos privalo būti išvežami ne rečiau nei kartą per savaitę.

Juos užtenka palikti prie konteinerių dieną prieš išvežimą. Galima ir atiduoti pačiam vežėjui. Išvežimo grafikai skelbiami viešai.

Siūloma, kad didžiosios atliekos būtų išvežamos tik du kartus per metus. Pasak D.Berankienės, toks pakeitimas yra inicijuojamas, atsižvelgiant į aplinkos ministro įsakymą.

"Gaudavome ir nemažai skambučių iš žmonių, kad vežėjai per dažnai veža didžiąsias atliekas, nes jų nėra prikaupiama", – teigė vedėja.

Reikės mokėti papildomai

Anksčiau nei numatyta išvežti pagal grafiką didžiųjų atliekų prikaupę žmonės turėtų jas patys nuvežti į aikšteles.

Anot D.Berankienės, gyventojai taip pat galės užsisakyti šią paslaugą. Naujosiose taisyklėse numatyta, jog klaipėdiečiai turėtų kreiptis į komunalinių atliekų tvarkymo sistemos administratorių.

Didžiosios atliekos turėtų būti išvežtos per 10 dienų nuo skambučio. Tačiau už šią paslaugą teks mokėti, nors klaipėdiečiai kasmet ir taip moka vadinamąją šiukšlių rinkliavą.

"Kaina nebus didelė, pavyzdžiui, 100 ar 200 litų. Deramės su vežėjais, kad paslauga kainuotų 5 ar 10 litų. Siekiame, kad mieste būtų geresnė tvarka", – pabrėžė D.Berankienė.

Jei įsigaliojus naujosioms taisyklėms prie konteinerių nebebus galima palikti senų, naudotų padangų, savininkai jas turės patys vežti į didžiųjų atliekų aikšteles.

O jei žmonės norės, kad padangos būtų paimtos ir išvežtos iš namų, už tai reikės susimokėti papildomai.

Kontroliuos kaimynai?

Manoma, kad taisyklių pakeitimai gali sulaukti gyventojų nepasitenkinimo. Tačiau D.Berankienė pabrėžė, kad jomis mieste siekiama daugiau tvarkos.

Komiteto narys Vytautas Lupeika domėjosi, ar dėl pakeitimų nekis rinkliavos kaina. D.Berankienė tvirtino, kad neturėtų.

V.Lupeika taip pat atkreipė dėmesį, kad gyventojai gali nevežti didžiųjų atliekų į didžiąsias aikšteles.

"Išneš naktį prie konteinerio ir paliks. Kas bus tada?" – klausė miesto tarybos narys.

D.Berankienė vylėsi, kad apie tokius asmenis savivaldybei praneš kaimynai.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas pritarė taisyklių pakeitimams. Galutinį žodį dėl jų tars miesto taryba.

GALERIJA

  • Uostamiesčio kiemams gresia virsti sąvartynais
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

:)

Savivaldybe nori kad KLAIPEDA taptu "OZIU" miestas...:)

Dalia,

Uz vietine rinkliava mokame daug. Permoketu milijonu gyventojams negrazino, o dabar nori, kad miestas siukslese paskestu. Galima isvezti nors karta per menesi.

Nea

Jie ten, tikriausiai, savo "virsesniais" teisiu aktais bando Lietuvos gyventoju kantrybe? Drasus zmogeliukai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS