Vietoj trispalvės – sava vėliava? | kl.lt

VIETOJ TRISPALVĖS – SAVA VĖLIAVA?

Minint valstybines šventes – Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąją ir Liepos 6-ąją – beveik ant visų miesto pastatų privalo būti iškeltos trispalvės, tačiau vėliavos iškeliamos ne visur. Be to, fiksuojami atvejai, kai trispalvės iškeliamos gerokai anksčiau prieš šventes. Ar tai nėra pažeidimas?

Minint Kovo 11-ąją, dauguma Klaipėdos pastatų buvo papuošti trispalvėmis, tačiau ne visi.

Pasak savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Lino Lapinsko, per šią šventę nebuvo tikrinta, ar ant visų pastatų iškeltos valstybinės vėliavos, bet pranešimas apie pažeidimą gautas.

„Viešosios tvarkos skyrius tądien tikrinimų nevykdė, bet vėliau gavome vieną pranešimą apie Kovo 11-ąją neiškeltą vėliavą prie vieno pastato“, – teigė poskyrio vedėjas.

Žvejų gatvėje šventinę dieną ant vieno pastato pastebėta ne trispalvė, o įmonės vėliava.

L. Lapinskas teigė, kad vėliavą su įmonės logotipu iškelti nėra draudžiama, bet valstybinės šventės metu prie to įmonės pastato Lietuvos vėliava taip pat privalėjo būti iškelta.

Jei valstybinės šventės dieną ant pastato neiškelta trispalvė, tai laikytina vėliavų iškėlimo tvarkos pažeidimu.

Už tai Administracinių nusižengimų kodekse numatyta administracinė atsakomybė ir bauda. Ji gali siekti nuo 10 iki 12 eurų.

Pastebima, kad kai kurie daugiabučiai trispalvėmis pasipuošia keliomis dienomis anksčiau prieš šventę, L. Lapinskas patikino, kad jokio pažeidimo tokiu atveju nėra.

„Draudimo vėliavą iškelti kitomis dienomis nėra, svarbiausia, kad iškeliamos Lietuvos valstybinės vėliavos būtų tvarkingos ir nenublukusios“, – paaiškino poskyrio vedėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Kai nėra kontrolės ,tai tampa betvarke.Kodėl tarnybos nedira

O privačių namų rajonuose ar kas pervažiuoja ir patikrina. Gali ant rankų pirštų suskaičiuoti kas gyvena ir gerbia valstybę, o kas tik gyvena...ir gabūt laukia...

Nu jo

Velniop tuos mėlynai, geltonus skudurus. Tegul pas save kabina prie ko čia Lietuva. Lietuvoje tik Lietuvos vėliava. O prezidentas tai užpakalio laizytojams ukrams.

Petras.

Vėliavos nekelia ir neklausiu daugiau,!Tol kol Lietuvoi Plevėsuoja kažkokios svetimos valstybės vėliavos turiu galvoi spalvas mėlyna geltona ar atvirkščiai,aš nesuprantu kur mes gyvename ar Ukrainos ar Lietuvoje, kas čia per išsigimsta visai jau seimo balvonai išprotėjo seime pasidabinę tą vėliavą ,kur męs gyvenam!Bepročių valdomoje valstybėje.Šlykštu žiūrėti jau man draugai iš Airijos ir kitų valstybių Juokiasi,Trakuose ant pilies užkabinti Haholų vėliava ,ar ne kiek juokinga bet jau šlykštu,čia išvis save negiarbianti tauta o kažkoks pasityčiojimas!Nuvažiuoti į Ukraina ir suraskite ten Lietuvos vėliavą!gal ir rasit vieną kitą kur lietuvis gyvena,o pas mus kaip prišikta vos ne ant kiekvieno kampo!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS