Kils į kovą su korupcija | kl.lt

KILS Į KOVĄ SU KORUPCIJA

Klaipėda už pavyzdingą kovą su korupcija bei savivaldybės iniciatyvas įvertinta Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT). Tiesa, miestas nežada nuleisti rankų ir planuoja dar akyliau stebėti korupcijai jautriausias sritis.

"Tai yra geras pavyzdys ir kitoms savivaldybėms", – pastebėjo STT direktorius Saulius Urbanavičius.

Nors uostamiestis šiuo metu priklauso vienoms skaidriausių savivaldybių Lietuvoje, tačiau jau dabar matoma, ką galima patobulinti.

Todėl planuojama neužmigti ant laurų ir žengti koja kojon su korupciją kontroliuojančiomis institucijomis bei jų vis aukščiau keliama kartele.

Susitikimo metu STT atstovai bei uostamiesčio valdžia kalbėjo ne tik apie šventinius renginius, bet ir aptarė tolesnius savivaldybės veiksmus.

Šiuo metu Seimui yra pateikta Nacionalinės kovos su korupcija programa dešimčiai metų bei strategija. Vakar uostamiesčio rotušėje aptartos ir Klaipėdoje taikytinos priemonės.

Įvardyti ir du svarbiausi uostamiesčio prevenciniai kovos su korupcija rezultatai: neseniai įvykusi Antikorupcijos dienos šventė ir surengta konferencija apie viešųjų pirkimų spragas.

Jau šį ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės tarybai bus pateiktos tvirtinti viešųjų pirkimų gairės. Teigiama, kad tai yra aiškus uostamiesčio valdininkų žingsnis, ieškant efektyvių būdų viešuosius pirkimus paversti skaidresniais ir efektyvesniais.

"Pagrindinis priešnuodis prieš korupciją yra viešumas", – neabejojo S.Urbanavičius.

Šiemet Klaipėdoje nebuvo nė vieno korupcijos skandalo, nebūta pareikštų įtarimų, kratų ar arešto.

"Tai nereiškia, kad jų nebus", – pabrėžė STT vadas, paaiškinęs, jog vargu ar bus tokių savivaldybių ar tokių metų, kad nebūtų įvykdyta konkrečių nusikaltimų. Jo teigimu, didesnio skaidrumo galima pasiekti tik prevencinėmis priemonėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

antas

O man atrodo, kad Klaipėdos kultūroje metelių 20 korupcija, nesąžiningumas, dviveidiškumas tiesiog žydėjo. Žinau tik viena, tiksliai žinau, Klaipėda , kaip nė vienas kitas Lietuvos miestas, labai moka tvarkyti popierius. Nenustebsiu jei dėka popierių visai greitai mes būsime patys švariausi ir geriausi Lietuvoje.

Jomantas

Nu, nejuokinkit su kova dėl korupcijos. Savivaldybėj negalima jokių reikalų susitvarkyti be šito. Pavyzdžiui, bendrijos vargsta su pačia savivaldybe kovoje už neteisėtai išgriautas sienas, o savivaldybė kariauja su bendrijomis, kad tos sienos būtų griaunamos ir toliau, o už pasipriešinimą bendrijos yra persekiojamos pačių valdininkų (tai plytelė pakrypusi, tai brūkšnelis ant sienos yra, tai apdaila pabyrėjusi ir t. t.). Tai gal dabar apie korupciją pakalbėkim.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS