Tragedija Klaipėdos rajone: žuvo automobilio partrenkta moteris | kl.lt

TRAGEDIJA KLAIPĖDOS RAJONE: ŽUVO AUTOMOBILIO PARTRENKTA MOTERIS

  • 16

Penktadienio vakarą Klaipėdos rajone įvyko tragedija – žuvo automobilio partrenkta moteris, netikėtai išėjusi į važiuojamąją kelio dalį.

Policijos pareigūnų suvestinės duomenimis, incidentas vakar įvyko apie 18 val. kelyje Klaipėda-Liepoja 8-ame km. Automobilis „BMW 225XE“, vairuojamas vyro (gim. 2003 m.), partrenkė staiga į važiuojamąją kelio dalį išėjusią pėsčiąją, kurią parkritusią pervažiavo iš paskos važiavęs automobilis „Mercedes Benz C220“, vairuojamas vyro (gim. 2001 m.). 

Pranešama, kad žuvusioji  – 1962 m. gimusi moteris.

Dėl šio įvykio jau pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio penktą dalį, kuri nurodo, kad „tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų“.

Internautai svarsto, galbūt  moteris nesegėjo atšvaito ar nedėvėjo liemenės su šviesą atspindinčiais elementais ir dėl šios priežasties vairuotojai jos nepastebėjo.

Taip pat primenama, kad atšvaito nesegintis žmogus vairuotojui matomas tik 30 – 50 metrų atstumu, o jį segintis pastebimas jau už 150 metrų. Neapšviestu keliu einančiajam be atšvaito rizika pakliūti į eismo įvykį padidėja net aštuonis kartus. Pareigūnai akcentuoja, kad atšvaitai turi būti kabinami dešinėje pusėje, geriausia kad jie švytuotų ties pėsčiojo keliais, atšvaitų juosteles reikėtų dėti ties riešais ir ant blauzdų. Patikima priemonė yra ir liemenė su šviesą atspindinčiais elementais – ji ypač padeda vairuotojams pastebėti vaikus.

Gairės: avarija LT, Žuvo moteris, Klaipėdos rajonas, partrenkė moterį
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Anonimas

Nu tai kaip kelia patvarke idiotai, ten masinos lekia o parduotuve kitoi gatves pusiai, nepirma karta partrenke ten nes zmogus praeiti negali turi begti, sviesafora ideti reikia ir lempu apsvietima padaryt, vis delto is abieju pusiu gyvenvietes o tvarkos nera keliuosia.

Pakrante

Yra problema su tais pesciaisiais,dirbu autobuso vairuotoju Klaipėdos rajone,eina eismo puse,jokių atšvaitų,vos ne vieną būčiau nudauzes,vienas kartas gali nemeluoti !

EX

Pirmiausia: ar buvo partrenkta pažymėtoje perėjoje pėstiesiems, ar segėjo šviesą atspindinčius reikmenis, ar suvokė ,kad pereina intensyvaus eismo zonoje greitkelyje? Daug klausimų. Tik gaila ,kad A.A. nukentėjusioji neatsakys. Manau ekspertai bus objektyvūs. Ir dar, įsiminkite visi, kad nelipkite ant automobilio, jis traiško, o nexxxa. Aišku?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS